Playboy s-a mutat la o altă companie. GQ s-a închis

Mutări la revistele din portofoliul Mediafax Group, companie deţinută de Adrian Sârbu: Playboy şi-a schimbat editorul, iar licenţa pentru GQ nu a mai fost prelungită....
15.01.2015 | 20:34
Playboy sa mutat la o alta companie GQ sa inchis
ADVERTISEMENT

Mutări la revistele din portofoliul Mediafax Group, companie deţinută de Adrian SârbuPlayboy şi-a schimbat editorul, iar licenţa pentru GQ nu a mai fost prelungită.

Echipa Playboy a fost preluată, integral, de un nou editor. Este vorba de Media Venture Capital, firmă administrată de Felician Scorobete, fost angajat al companiei Burda România. Redacţia s-a mutat deja în aceeaşi clădire cu Burda.

Sandi Apostoloiu, director general Burda România, spune că nu există nicio legătură între Burda România şi Media Venture Capital.

ADVERTISEMENT

“Avem un contract de distribuţie cu două reviste pe care le editează ei – Casa de vacanţă şi Bucătăria de azi. Ei au un spaţiu în aceeaşi clădire cu noi, dar nu e nicio legătură”, spune Apostoloiu.

Cine este Media Venture Capital:

Felician Scorobete, cel care a preluat licenţa Playboy, a lucrat laBurdaRomânia timp de 14 ani, între 2000 şi 2014, având poziţii de conducere editorială pe mai multe titluri, de-a lungul timpului.

Compania pe care o administrează – Media Venture Capital – a preluat de la Burda revistele Casa de vacanţă şi Bucătăria de azianul trecut, după ce Burda a cumpărat Sanoma. Consiliul Concurenţei a decis că Burda trebuie să vândă renunţe la anumite titluri pentru a nu încălca legislaţia în domeniu.

Contactat de Paginademedia.ro, Felician Scorobete a declarat că Burda se ocupă „doar de distribuţie şi de o parte din layout”. El a precizat că nu este nicio altă legătură între Burda şi Media Venture Capital, că este doar administrator al companiei, fără a detalia structura de acţionari. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Media Venture Capital este deţinută de un offshore cipriot – Rushworld Trading Limited, reprezentată în România de Felician Scorobete.

Licenţa Playboy a fost deţinută de Mediafax Group până în luna noiembrie, iar în luna decebrie titlul nu a apărut pe piaţă. Din această lună, va fi din nou la tarabe cu noul editor.

ADVERTISEMENT

Dacă Playboy îşi continuă apariţia în România, un alt titlu – GQ – îşi încetează apariţia. Licenţa pentru publicaţie a expirat la sfârşitul anului trecut şi nu a mai fost prelungită, astfel că ultimul număr a fost cel apărut la începutul lunii decembrie. În urmă cu doi ani, GQ trecuse la o apariţie trimestrială.

Sursă: paginademedia.ro