News

Plecare din Guvernul Orban. Laurenţiu-Florian Coca a fost eliberat din funcție, iar anunţul a venit în timpul dezbaterii

19.11.2019 | 21:48
Plecare din Guvernul Orban. Laurenţiu-Florian Coca a fost eliberat din funcție, iar anunţul a venit în timpul dezbaterii
Ludovic Orban continuă seria demiterilor. Sursa foto: informateca.ro
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban continuă seria demiterilor, începută odată cu învestirea la Palatul Victoria, după căderea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură. Cea mai recentă „victimă” a liberalului este Laurențiu-Florian Coca, eliberat marți, 19 noiembrie, din funcția de secretar de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Anunțul a fost făcut chiar în timpul dezbaterii actualului președinte Klaus Iohannis, imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Laurențiu-Florin Coca, demis din funcție de premierul Ludovic Orban. Cine va prelua acest post

Până la numirea unui nou conducător al instituţiei, șeful Executivului a dispus ca atribuţiile lui Coca să fie exercitate de Octav Bjoza, subsecretar de stat în cadrul Secretariatului privind luptătorii anticomunişti. De asemenea, Orban l-a desemnat, printr-o altă decizie, pe Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, în funcția de coordonator naţional al Comitetului interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

ADVERTISEMENT

De altfel, în momentul preluării mandatului, prim-ministrul a anunțat că va începe să semneze decizii de demitere a unui număr semnificativ de secretari de stat, printre care se numără și fiii unor politicieni precum Adrian Năstase, Dumitru Buzatu sau fiul generalului în rezervă Marian Tutilescu. „Cred că o să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere“, spunea liderul PNL.

Sper să finalizez cât mai curând procedura de depesedizare

Totodată, Ludovic Orban a precizat că își dorește să finalizeze „procedura de depesedizare” în cel mai scurt timp cu putință. În acest sens, obiectivul său primordial este eliberarea din funcție a demnitarilor numiți în timpului Guvernului social-democrat, condus de Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Sper să finalizez procedura de depesedizare în primul rând la nivelul funcţiilor de demnitate publică, ulterior vom avea grijă ca orice concurs care este organizat în orice minister şi în orice autoritate publică din România să se desfăşoare transparent, să se desfăşare după proceduri şi criterii foarte clare, astfel încât rezultatul să fie posibilitatea de a aduce cei mai buni oameni în funcţiile care sunt scoase la concurs”, a declarat premierul.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri