News

Ploi şi vijelii în Bucureşti, de Paşte. Prognoza specială ANM pentru Capitală

26.04.2019 | 20:24
Ploi si vijelii in Bucuresti de Paste Prognoza speciala ANM pentru Capitala

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo specială pentru municipiul Bucureşti, valabilă pe 27 şi pe 28 aprilie (Sâmbăta Mare şi prima zi de Paşte). Meteorologii au emis o avertizare de ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice, aşa că putem spune că vremea nu va ţine în acest weekend cu locuitorii Capitalei.

Cum va fi vremea de Paşte în Bucureşti

Aşadar, specialiştii ANM avertizează că în intervalul  27.04.2019, ora 12 – 28.04.2019, ora 18, respectiv în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) și, posibil, și în după-amiza zilei de duminică (28 aprilie) sunt şanse foarte mari de averse, însoţite de descărcări electrice şi vânt ce poate lua aspect de vijelie.

Sâmbătă, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 23 de grade, în vreme ce în noaptea de sâmbătă spre duminică, termometrele nu vor indica mai mult de 11-12 grade. Vremea ar urma să se îmbunătăţească de duminică seara, astfel că locuitorii Capitalei s-ar putea bucura de soare la începutul săptămânii, adică în a doua zi de Paşte.

ploaie şi maşini
Cum va fi vremea de Paşte în Bucureşti. Se anunţă ploi

Cod galben de ploi şi vijelii de Paşte

Reamintim că meteorologii de la ANM au anunțat ploi torențiale și vijelii înainte de Paști şi au emis un cod galben în acest sens. Codul va intra în vigoare de la orele 12:00, din cursul zilei de sâmbătă, 27 aprilie. Se pare ploile vor ține până în ziua de duminică, la orele 18:00.

Județele vizate pentru codul galben emis sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Teleorman şi Vâlcea.

Tot duminică, 28 aprilie, pe Litoral, se anunţă o vreme mai închisă, iar condiţiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Înviere. “În prima zi de Paşte vor fi nori şi ploaie, posibil şi descărcări electrice, mai ales în prima parte a zilei. Spre după-amiază va apărea soarele, însă vântul se va simţi ceva mai intens cu viteze de 45 km/h. Temperaturile maxime nu vor depăşi 15-16 grade Celsius, iar noaptea 11-12 grade, la fel în în apa mării”, a declarat specialistul ANM, pentru Agerpres.

Tags: