Sport

Poli Iași a fost salvat! Noul patron vine și cu un fost internațional

CSM Poli Iași are un nou patron

După mai multe negocieri, oficialii clubului de prima ligă din Iași au semnat un contract de asociere, pe o durată de cinci ani, cu omul de afaceri băimărean Horia Sabo.

”CSM Politehnica Iaşi vă aduce la cunoştinţă că astăzi, 08.06.2018, s-a semnat contractul de asociere cu domnul Horia Sabo, pe o durată de cinci ani; contract semnat în scopul menţinerii stabilităţii financiare şi a obţinerii unor rezultate notabile pentru echipa şi comunitatea noastră. În perioada următoare vom organiza un eveniment de presă în care vom prezenta obiectivele şi strategia pentru perioada contractual”, a anunţat clubul într-un comunicat. Potrivit Ziarul de Iași, Sabo s-a angajat să susţină clubul cu cel puţin 800.000 de euro în sezonul 2018-2019, sumă cu care va echilibra situaţia finaciară a grupării ieşene, care a acumulat datorii de aproape un milion de euro.

Cu ce echipă vine la Iași noul patron

”A fost o zi lungă, de negocieri. Am bătut palma în jurul orei 22.00. Ei au venit cu un contract, l-am analizat, noi am venit cu noi propuneri şi în cele din urmă am semnat un contract de asociere valabil cinci ani. Omul de afaceri s-a angajat să susţină clubul cu suma necesară pentru a face performanţă. Clubul va avea ca obiectiv participarea în cupele europene şi câştigarea unor trofee”, a declarat un oficial al clubului din Iaşi, potrivit Mediafax.

Noul investitor Horia Sabo va veni la Iași cu o echipă de marketing, un nou director financiar, dar şi cu fostul internaţional Tibor Selymes, pe postul de director sportiv. Actualul preşedinte Adrian Ambrosie îşi va păstra funcţia.

CSM Poli Iași a prelungit contractele mai multor jucători în acest sezon, pe salarii mai mari, printre care Cioinac sau Sin, dar și a staff-ului tehnic. De asemenea, ieșenii au realizat deja primul transfer din această vară, în speranța că echipa va găsi un investitor și va putea rămâne cel puțin la fel de competitivă și sezonul viitor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE