News

Poliţia, în alertă! O nouă înşelătorie face victime pe bandă rulantă

Poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă atunci când vi se aduce la cunoştinţă că aţi câştigat un premiu la un concurs la care nu aţi participat. O băimăreancă a cumpărat...
27.04.2016 | 21:38
Politia in alerta O noua inselatorie face victime pe banda rulanta

Poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă atunci când vi se aduce la cunoştinţă că aţi câştigat un premiu la un concurs la care nu aţi participat. O băimăreancă a cumpărat şi transmis codurile de încărcare a unor cartele de telefonie mobilă pentru a intra în posesia unui “premiu câştigat” şi astfel a devenit victima infracţiunii de înşelăciune.

Marţi, o băimăreancă a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de înşelăciune. Femeia a declarat că în jurul orei 9.00, o persoană necunoscută, care a pretins a fi un reprezentant al unei societăţi comerciale, a sunat-o şi a anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 5 000 de euro. De asemenea, băimăreanca a fost informată că, pentru a intra în posesia premiului, este necesar să achiziţioneze şi să comunice codurile de încărcare a unor cartele de telefonie mobilă, în valoare de 498 de lei. După ce a comunicat codurile cartelelor, băimăreanca şi-a dat seama că a fost înşelată.
Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda „ premiului surpriză”, nu luaţi în considerare telefoanele şi mesajele prin care, fără temei, sunteţi anunţat câştigător al vreunui concurs organizat de o firmă de renume, nu achitaţi niciodată sume în avans pentru ridicarea unor premii şi nu depuneţi bani în conturi necunoscute ca urmare a unor solicitări telefonice, scrie voceatransilvaniei.ro.

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, cu atât mai mult cu cât apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de telefon pe care nu-l cunoaşteţi! Niciodată o societate nu vă va solicita aşa ceva!

Sursă: www.realitatea.net