News

Politicianul cu cel mai mare salariu! Cum a ajuns Cristian Bușoi să câștige 40.000 de euro

11.04.2019 | 19:00
Cristian Bușoi este cel mai bogat politician român

Cristian Bușoi este politicianul român cu cel mai mare salariu. Europarlamentarul Partidului Național Liberal are parte de o leafă  de-a dreptul impresionantă. Pentru întreaga sa activitate , încasează puțin peste 40.000 de euro pe lună.

Ce avere are Cristian Bușoi, europarlamentarul PNL?

În aceste condiții, nu e de mirare că Bușoi și-a exprimat deja intenția de a candida pentru un nou mandat în parlamentul European. Pe lista PNL la alegerile din mai 2019 se află și  Rareș Bogdan. De altfel, fostul jurnalist și moderator al emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea ocupă primul loc în lista propusă de liberali.

Potrivit declarației sale de avere, Cristian Bușoi încasează o sumă record, care depășește 40.000 de euro. Jumătate dina cești bani au fost obținuți de la Parlamentul European. „Cristian Bușoi de la PNL a obținut anul trecut doar ca urmare a funcției venituri din indemnizație (81.238,44 euro în total), deconturi de transport și alocație de subzistență (cu totul 114.209,29 euro) și alocație pentru cheltuielile cabinetelor parlamentare și alte cheltuieli (52.992 euro), adică 248.439,73 euro pe an, respectiv peste 20.000 euro pe lună” , se arată în declarația de avere a europarlamentarului PNL.

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi are o avere impresionantă
Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi are o avere impresionantă

PNL se pregătește de alegerile europarlamentare. Ce spune Rareș Bogdan despre sloganul liberalilor

Partidul Național Liberal a dat startul campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Sloganul ales, „România în primul rând”, a stârnit o serie de critici, mai ales din partea contracandidatelor, care acuză PNL de naționalism.

Rares Bogdan, principalul candidat al liberalilor a oferit prima reacție pe marginea acestui subiect. În direct la Digi 24, fostul jurnalist a afirmat că partidul pe care îl reprezintă a ales un „excelent slogan electoral”.

Nu e nimic rău să sune patriotc. Nu naționalist. România în primul rând înseamnă România în prima familie la nivel european, România în familia cea mai importantă, cea mai influentă la nivel european, România înainte de orice, interesul României apărat în Europa, respectând absolut tot ceea ce înseamnă Europa și comportamentul european, România și românii apărați în fața orcui, inclusiv în fața domnului Kurz (cancelarul Austriei, n.red.). Ați auzit vreun pesedist, mare patriot, să-i apere pe românii, 350.000, din Austria. O parte din ei au copii, copiii lor de ce să primească alocații din România la valoarea de 300 de lei, și acelea dublate de PNL prin inițiativa lui Robert Sighiartău, și să nu primească cei 420 de euro din Austria. L-ați văzut pe vreunul să facă o interpelare? Nimic” , a declarat Rareș Bogdan.