Fotbal international

Portugalia la Campionatul Mondial 2018. Lotul Portugaliei la CM, programul și cotele la pariuri

04.06.2018 | 19:43
Portugalia la Campionatul Mondial 2018 Lotul Portugaliei la CM programul si cotele la pariuri
Portugalia va căuta din nou gloria la Mondialul din 2018, după victoria neașteptată la Euro 2016

Portugalia merge la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia cu un grad ridicat de optimism după ce a cucerit trofeul continental la Europeanul din Franța. Lusitanii își pun bazele în Cristiano Ronaldo și în faptul că acesta îi mai poate purta către un nou trofeu și că naționala țării lor pot depăși performanța reușită în perioada lui Eusebio, atunci când „Perla Mozambicului” a purtat Portugalia până pe locul 3 la Mondialul din 1966.

Portugalia trebuie să spele și rușinea de la Mondialul din Brazilia, când au terminat doar pe locul 3, în spatele Germaniei și a Statelor Unite ale Americii. Atunci lusitanii au pierdut drastic în prima partidă cu Germania, scor 4-0, au scos un egal chinuit în prelungiri cu SUA, scor 2-2 și au câștigat cu 2-1 cu Ghana, dar nu a fost de ajuns pentru a ocupa unul din primele 2 locuri în grupă.


Cum s-a calificat Portugalia la Campionatul Mondial 2018

Portugalia s-a calificat fără emoții la Mondialul din Rusia 2018. Lusitanii au strâns 27 de puncte din 10 meciuri, cu 32 de goluri marcate și 4 încasate. Fiind la egalitate de puncte cu Elveția și cu scoruri în oglindă în meciurile directe : 2-0 pentru fiecare echipă pe teren propriu, diferența s-a făcut la golaveraj, unde Portugalia a avut câștig de cauză și a obținut direct calificarea la Mondial. Cristiano Ronaldo a înscris 15 goluri în calificări pentru Portugalia, fiind secondat de tânărul Andre Silva, cu 9 reușite.

Lotul naționalei Portugaliei la Campionatul Mondial 2018

Fernando Santos a anunțat pe 17 mai lotul de 23 de jucători cu care Portugalia va juca în Rusia, din care nu lipsesc vedeta Cristiano Ronaldo sau veteranii Pepe, Bruno Alves sau Ricardo Quaresma. Cu toate acestea, printre absențe se numără Fabio Coentrao, cel care a renunțat la națională, jucătorii Barcelonei Andre Gomes și Nelson Semedo, Renato Sanches, tânărul de 21 de ani care nu s-a mai regăsit după Europeanul din Franța, veteranul Nani de la Lazio sau Eder, cel care a adus victoria Portugaliei în finala cu Franța de la Euro 2016.

Portugalia la Campionatul Mondial 2018
Portugalia va căuta din nou gloria la Mondialul din 2018, după victoria neașteptată la Euro 2016

Portari: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Goztepe), Rui Patricio (Sporting Lisabona).

Fundaşi: Bruno Alves (Rangers), Cedric Soares (Southampton), Jose Fonte (Dalian Yifang), Mario Rui (Napoli), Pepe (Beşiktaş), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ricardo Pereira (Porto), Ruben Dias (Benfica).

Mijlocaşi: Adrien Silva (Leicester), Bruno Fernandes (Sporting), Joao Mario (West Ham), Joao Moutinho (AS Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moscova), William Carvalho (Sporting), Bernardo Silva (Manchester City).

Atacanți: Andre Silva (AC Milan),  Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting), Goncalo Guedes (Valencia), Ricardo Quaresma (Beşiktaş)

Vedeta nationalei Portugaliei la Campionatul Mondial 2018

Portugalia la Campionatul Mondial 2018
Cristiano Ronaldo va fi căpitanul Portugaliei la Campionatul Mondial din Rusia

Vedeta Portugaliei nu poate fi decât cel mai selecționat și cel mai bun marcator din istoria naționalei, Cristiano Ronaldo. De 5 ori câștigător al Balonului de Aur, jucătorul care are mai mult de un gol pe meci în peste 400 de partide pentru Real Madrid poate decide de unul singur o partidă, cum a dovedit-o de multe ori chiar și în tricoul naționalei echipei sale. Chiar dacă a ajuns la 33 de ani, CR7 rămâne în discuția pentru cel mai bun fotbalist din lume la ora actuală, dacă nu din istorie.

Selecționerul Portugaliei la Mondialul din Rusia

Portugalia la Campionatul Mondial 2018
Fernando Santos va antrena Portugalia și la Mondialul din Rusia, după succesul de la Euro 2016

Fernando Santos și-a început cariera de antrenor la Estoril, în 1988, formație pentru care a și jucat mare parte din cariera de fotbalist. A mers apoi pe la toate cele trei mari echipe din Portugalia, câștigând un titlu și două Cupe cu FC Porto, fără performanțe notabile însă la Sporting și Benfica. A mai trecut apoi pe la AEK Atena și PAOK Salonic, pentru ca între anii 2011 și 2014 să fie selecționerul Greciei. Santos a preluat apoi în septembrie 2014 naționala Portugaliei, alături de care a reușit să cucerească Euro 2016.

Programul naționalei Portugaliei la CM 2018

La Mondialul din Rusia Portugalia este repartizată în Grupa B, alături de rivala tradițională Spania, Iran și Maroc.

15 iunie, ora 20:00 – Portugalia – Spania (Soci)

20 iunie, ora 14:00 – Portugalia – Maroc (Moscova, Lujniki)

25 iunie, ora 19:00 – Iran – Portugalia (Saransk)

Obiectivele naționalei Portugaliei la Mondialul din 2018

Cu siguranță Portugalia e văzută clar ca favorită în Grupa B, alături de Spania, cu care va da lupta pentru locul 1. Formațiile din această urnă sunt împerecheate cu cele din Grupa A, unde joacă Rusia, Uruguay, Egipt și Arabia Saudită, formații cotate sub cele două naționale iberice. De aceea probabil orice rezultat sub sferturi de finală ar fi o decepție pentru portughezi, iar ieșirea din competiție în alte faze eliminatorii ar fi o dezamăgire. Atunci când ai poate cel mai bun fotbalist din lume în echipă, ai pretenții la trofeu, nu?

Palmaresul Portugaliei la Campionatele Mondiale

Portugalia la Campionatul Mondial 2018
Legendarul Eusebio a purtat Portugalia către cea mai bună performanță la un Campionat Mondial: locul 3 în 1966

Rusia va reprezenta al șaptelea mondial pentru Portugalia. Cea mai bună performanță rămâne medalia de bronz, câștigată în 1966 de echipa condusă atunci de Eusebio. Cu Cristiano Ronaldo în formație, cea mai bună performanță este un loc 4, la Mondialul din 2006. Pe lângă CR7, din acea echipă mai făceau parte nume grele precum Luis Figo, Ricardo Carvalho, Deco, Simao sau Pauleta.

Ce cotă are Portugalia la câștigarea Campionatului Mondial din Rusia

Tipsterii nu au încredere că Portugalia poate face o nouă figură frumoasă și acordă naționalei lusitane o cotă de peste 20 pentru câștigarea titlului la Campionatul Mondial. De asemenea, lusitanii au o cotă de 2,95 pentru calificarea din grupe, în timp ce Cristiano Ronaldo are cota 15 că va cuceri titlul de golgeter al Mondialul din Rusia.

Tags: