Fotbal intern

“CRIMĂ, HOŢIE, INTERESE” Acuze incredibile la Duru!

Fostul finanţator al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, l-a desfiinţat, într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO, pe Viorel Duru, după ce departamentul pe care îl conduce nu a acordat licenţă...
03.05.2014 | 13:34
CRIMA HOTIE INTERESE Acuze incredibile la Duru

Fostul finanţator al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, l-a desfiinţat, într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO, pe Viorel Duru, după ce departamentul pe care îl conduce nu a acordat licenţă pentru sezonul viitor grupării moldovene.

Domnule Porumboiu, este oficial, FC Vaslui nu a primit licenţa.

– Dacă încrederea în oameni e un delict, înseamnă că eu sînt cel mai mare delincvent. Este o crimă cu premeditare ce s-a întîmplat. Pentru 200.000 de euro, hai maxim 250.000, clubul nu a primit licenţa. A fost o răutate la adresa lui FC Vaslui, îmi este greu să vorbesc. Decizia lui Duru va face obiectul unor discuţii ulterioare, lucrurile nu vor rămîne aşa, vă asigur.

Concret, cine este vinovat de situaţia în care a ajuns clubul?

– Duru degeaba face pe durul pentru că nu a fost atît de corect. Duru face pe prostul, dar nu e deloc prost. Nu sînt datoriile reale cele prezentate de el. Este ruşinos ce a făcut! A citit de pe nişte hîrtii care nu sînt reale. A bătut cîmpii, a vorbit după nişte documente care nu corespund realităţii. E scandalos că acest Duru se ocupă de licenţiere. Lucrurile nu vor rămîne aşa. Cum să apară datorii la Sănmărtean, la Coman, către Suceava?

Ce interes credeţi că a avut Duru ca FC Vaslui să nu ia licenţa?

– Au adunat toţi mere cu pere şi să facă un ghiveci bulgăresc. De la bun început, Duru nu a fost corect. Repet, licenţa nu s-a luat din cauza a 200-250 de mii de euro. Să nu vină cu minciuni! Nu-i este ruşine? Totul a fost orchestrat de o orchestră de manelişti. Scopul lor a fost să distrugă clubul. E scandalos de ruşinos. La treaba asta a contribuit şi Duru. Are interese acolo, e o pîine, e un cozonac de mîncat. În fiecare an, Duru trebuie să salveze o echipă. A minţit în 12 cazuri. Dar nenorocirea vine din interior. Cineva a vrut să distrugă clubul.

Concret, la cine vă referiţi?

– Domnul Duru face jocuri periculoase. Trebuie să spună care sînt datoriile reale, nu să le prezinte pe cele încheiate. De ce clubul nu a făcut recurs? Vă spun eu, pentru a nu se putea merge la TAS. Asta s-a vrut de la început, distrugerea lui FC Vaslui. Şi-au propus să distrugă un vis şi au reuşit. Duru e implicat în toate măgăriile din fotbalul românesc. Dă-ţi demisia, domnule, du-te acasă! Nu trimite tu hîrtii care nu există. Vom vedea pînă la urmă ce interese a avut. Dar nu el a orchestrat treaba asta. Am primit pe cineva în casă şi el (n.r. Ciprian Damian) stătea cu briceagul să-mi scoată ochii.

Este Duru un om corupt?

– Cînd dînul are un interes este foarte greu. Toţi care au semnat sînt nişte mincinoşi pentru că datele nu corespund. Nu poţi să spui că Sănmărtean, Bălace sau Suceava au probleme cu noi. A fost un interes comnun, al lui Duru şi al unor oameni din club pentru a se distruge FC Vaslui. Toţi sînt nişte mincinoşi ordinari. Duru face măgării de foarte mult timp. El trebuia să se spună că alte nouă cluburi sînt în situaţia Vasluiului, să cerceteze ce bani vin de la primării…

Credeţi că a avut ceva personal cu FC Vaslui?

– Duru a avut ceva şi cu Timişoara, şi cu Craiova, şi cu Rapidul… Oamenii din oameni se transformă în draci! În cazul Vasluiului, unul a centrat, iar Duru a marcat. Duru e un penibil cu p mare. Este o povară pentru fotbalul românesc dacă el va rămîne în continuare la licenţiere. Se crede la UTC, unde a lucrat pe vremuri. Este un activist UTC-ist cu papion în loc de cravată. Dar mizeria şi măgăria au plecat din altă parte.

Tags: