News

Posibilul candidat la prezidențiale al PSD-ului, Eugen Teodorovici se compară cu Corrado Cattani! De ce crede că seamănă cu celebrul comisar din „Caracatița”

22.06.2019 | 12:45
Posibilul candidat la prezidentiale al PSDului Eugen Teodorovici se compara cu Corrado Cattani De ce crede ca seamana cu celebrul comisar din Caracatita

Posibilul candidat la prezidențiale al PSD-ului, Eugen Teodorovici nu a ezitat și s-a comparat cu celebrul comisar anti-mafie, Corrado Cattani, din serialul Caracatița. Ministrul de finanțe a făcut lucrul acesta într-o emisiune la Antena 3 acolo unde a anunțat un nou proiect de reformă a sistemului vamal. Teodorovici a recunoscut că-și asumă unele riscuri similare cu cele pe care le înfrunta Cattani, cel care se lupta cu mafia într-un serial cu o audiență uriașă în România anilor 90.

Posibilul candidat la prezidențiale al PSD-ului, Eugen Teodorovici se compară cu Corrado Cattani!

„Oricine in aceasta tara care isi asuma o anumita reforma isi asuma si o doza de risc, ceva cum a fost comisarul Cattani. Clasa politica a mentinut in toata administratia o anumita stare incompatibila. Dorinta mea intotdeauna este foarte mare. Nimeni nu spune că dețin soluția magică dar este important să faci un lucru.

Vreau să facem reforma cu orice chip. Săptămâna viitoare veți avea actul normativ care propune scoaterea vămii din ANAF și înființarea unei autorități independente sub autoritatea ministrului de Finanțe, o structură modernă, la nivel european”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3. Ministrul de Finanțe a mai precizat că actuala formă, cea care se află, de fapt „sub autoritatea”, este cea mai slabă din punctul de vedere al controlului.

Posibilul candidat la prezidențiale al PSD-ului, Eugen Teodorovici se compară cu Corrado Cattani! La piovra
Michelle Placido l-a interpretat pe comisarul Corrado Cattani în serialul La Piovra. Sursa foto – facebook

Ce presupune noul proiect de reformă

“Sunt trei forme de lucru în administrație- subordonare, coordonare sub autoritatea. Fiind a treia formă, este forma cea mai slaba, ministrul nu impune conducerii vămii niciun fel de influență. Este o firormă care duce doar la aprobarea de politici, nimic altceva. Modul de management și-l asumă șeful acestei structuri”, afirmă Teodorovici.

Ministrul spune că în  noul proiect vor exista două acte normative: unul de scoatere a vămii din subordinea ANAF și un altul care să prevadă ce se întâmplă cu funcționarea ANAF în continuare. “Întreg personalul trebuie să fie testat pe criterii profesionale. Referitor la cei doi președinți care au admis ca vama și ANAF să funcționeze pe alte principii decât cele normale și europene sunt cei care au creat acest haos în sistem. Penultimul președinte, care a avut toate sumele la dispoziție, dar dorința a fost în altă direcție, cumpărarea de scannere și multe altele. Sper și sunt convins că noua conducere ANAF și Vămi vor utiliza toate fondurile puse la dispoziție și vor profita ca ministrul de Finanțe nu impune altă linie decat cea legală și morală”, afirmă ministrul.

 

Tags: