News

Postarea care îl bântuie pe Klaus Iohannis! Acum 5 ani îl fugărea pe Victor Ponta pentru o dezbatere publică

12.11.2019 | 10:48
În urmă cu 5 ani, Klaus Iohannis îl fugărea pe Victor Ponta pentru o dezbatere. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Există o postarea care îl bântuie pe Klaus Iohannis! Astfel, dacă șeful statului pare că acum refuză o dezbatere publică față în față cu Viorica Dăncilă, în urmă cu 5 ani de zile lucrurile stăteau în mod diferit. Culmea, și Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL pentru alegerile prezidențiale, a declarat după o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, că nu ar fi oportună o dezbatere cu Viorica Dăncilă, în așteptarea turului secund din 24 noiembrie.

Postarea care îl bântuie pe Klaus Iohannis!

Totuși, pe 4 noiembrie 2014, Klaus Iohannis aborda problema de pe altă poziție. Atunci îi solicita de zor premierului în funcție Victor Ponta să accepte participarea la o dezbatere electorală. Mai mult de atât, Iohannis îl soma în mod public pe candidatul Partidului Social Democrat „să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă”, în care niciunul dintre candidaţi nu porneşte cu “un avantaj ilegitim”.

ADVERTISEMENT

„Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta şi-ar dori ca dezbaterile să aibă loc într-un format stabilit de către echipa sa, cu moderatorii şi temele sale preferate. 

Postarea care îl bântuie pe Klaus Iohannis! Iohannis
Postarea pe care Klaus Iohannis o avea în urmă cu 5 ani de zile. Sursa foto – facebook

Acum 5 ani îl fugărea pe Victor Ponta pentru o dezbatere publică

Acest lucru este inadmisibil într-o democraţie consolidată. Nu poate decide un singur candidat detaliile şi condiţiile în care ar urma să se desfăşoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidaţi intraţi în turul doi şi nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea şi conţinutul întrebărilor.

ADVERTISEMENT

Eu şi echipa mea nu avem cum să girăm un astfel de comportament nedemocratic şi prin urmare nu putem accepta un simulacru de dezbatere, care nu este echitabilă pentru toate părţile implicate”, susţinea Iohannis atunci.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri