Fotbal international

Povestea lui Harry Maguire, cel mai scump fundaș din lume. În urmă cu 3 ani era un simplu suporter. VIDEO

12.08.2019 | 19:29
Povestea lui Harry Maguire cel mai scump fundas din lume In urma cu 3 ani era un simplu suporter VIDEO
Povestea celui mai scump fundaș din lume. În urmă cu 3 ani era un simplu suporter. VIDEO

Harry Maguire este cel mai scump fundaș din lume. În urma transferului său la Manchester United, „diavolii roșii” i-au plătit nu mai puțin de 87.000.000 de euro lui Leicester pentru a-l achiziționa. Povestea jucătorului este una dintre cele mai frumoase din povești din fotbal, pentru că în urmă cu 3 ani era un simplu suporter venit să vadă naționala Angliei la Campionatul European din Franța.

În urmă cu 3 ani cel mai scump fundaș din lume era un simplu suporter

Harry Maguire se afla împreună cu fratele său și cu câțiva prieteni la EURO 2016, în Franța, ca suporteri ai naționalei Angliei. În prezent, fotbalistul englez este cel mai scump fundaș din lume după transferul răsunător la Manchester United. Maguire povestea că senzaţia pe care a trăit-o atunci când s-a alăturat suporterilor reprezentativei engleze la turneul final din Franța, a fost momentul care i-a marcat total cariera.

În 2016, Harry Maguire evolua în Championship pentru Hull City şi era un nume cunoscut cel mult în oraşul respectiv. În echipa lui Hull City, fundașul era coechipier cu un alt fotbalist care a devenit ulterior celebru și anume Andy Robertson, jucătorul lui Liverpool. Noul fotbalist al lui Manchester United a recunoscut că nu s-a gândit niciodată că toată cariera lui se va schimba total în doar 3 ani.

Fratele său a luat cartonaș roșu în timp ce el debuta pe Old Trafford

Harry Maguire are un frate mai mic care este, de asemenea, fotbalist. Laurence Maguire a jucat toată cariera sa pentru Chesterfield și pentru Flyde, două echipe din ligile regionale din Anglia. În ziua în care fratele său mai celebru debuta în formația antrenată de Ole Gunnar Solskjaer împotriva lui Chelsea, Laurence primea un cartonaș roșu în partida contra lui Boreham Wood. Cei doi au fost împreună la Campionatul European din 2016.

Măcar unul dintre frați a avut motive de bucurie. Harry Maguire a fost titular în prima etapă a noului sezon de Premier League, în partida câștigată de Manchester United în fața lui Chelsea cu 4-0, după golurile marcate de Anthony Martial, Daniel James și dubla lui Marcus Rashford. A fost un debut de vis pentru cel mai scump fundaș din lume, deoarece toată lumea era curioasă să vadă dacă a meritat suma de transfer plătită de „diavolii roșii”.

Laurence Maguire
Povestea celui mai scump fundaș din lume. În urmă cu 3 ani era un simplu suporter. VIDEO

Fanii lui Manchester United erau sceptici în privința transferului

Mulți fani ai lui Manchester United au fost sceptici în privința sumei de transfer plătite pentru Maguire. Câțiva suporteri se plângeau pe rețelele de socializare că olandezul De Ligt a ajuns la Juventus pentru 50.000.000 de euro, iar conducerea clubului lor a hotărât să plătească o sumă imensă pentru jucătorul lui Leicester. În urma partidei din debutul campionatului, părerile s-au schimbat total, majoritatea suporterilor au considerat că noul lor fundaș va fi un om de bază şi au început deja comparaţiile cu Rio Ferdinand.

În schimb, plecarea sa de la Leicester i-a adus mai multe mesaje negative. Fanii „vulpilor” îl consideră un trădător și îi reneagă tot trecutul în care a evoluat pentru echipa lor. Mai mult de atât, câțiva fani ai lui Leicester City au postat filmulețe în care își ardeau tricoul cu numele lui Harry Maguire pe spate.

Harry Maguire
Povestea celui mai scump fundaș din lume. În urmă cu 3 ani era un simplu suporter. VIDEO

Există o polemică despre dimensiunea capului său în Anglia 🙂

Dimensiunea capului său a fost un subiect de discuție în Insulă. Fanii fotbalului britanic consideră că Harry Maguire are un cap de dimensiuni mari, făcând adesea glume pe seama acestui fapt. De altfel, fundașul are multe goluri înscrise cu capul, însă toate golurile i se datorează staturii sale impozante. Cel mai scump fundaș din lume are o înălțime de 1,94 de metri. Totuși, multă lume îi ia apărarea postând mesaje de susținere pe Twitter: „Nu este corect să râdeți și să îl judecați pe Harry după dimensiunea capului său.”, a fost un mesaj de susținere pentru fotbalistul englez.

În toate cele 334 de meciuri jucate în carieră, Harry Maguire are 21 de goluri marcate și 19 pase decisive. Pentru naționala Angliei, fundașul a bifat 20 de selecții și a înscris un gol, selecționerul reprezentativei engleze, Gareth Southgate îl consideră un om cheie în echipă.

  • 50.000.000 de euro este cota de piață a lui Harry Maguire, conform Transfermarkt