News

STEAUA. Ieri era mare talent, AZI e căpitanul ŞOMERILOR: “Am greşit”

Andrei Ionescu, 28 de ani a ajuns din nou liber de contract după încă o experienţă nereuşită în cariera sa. Cel poreclit "Micul Balaci" a jucat pînă la finele sezonului trecut la FC...
09.07.2016 | 15:37
STEAUA Ieri era mare talent AZI e capitanul SOMERILOR Am gresit

Andrei Ionescu, 28 de ani a ajuns din nou liber de contract după încă o experienţă nereuşită în cariera sa. Cel poreclit “Micul Balaci” a jucat pînă la finele sezonului trecut la FC Eindhoven, în liga a 2 din Olanda, doar cinci meciuri, însă în nici unul nu a fost titular.

Însă în urmă cu cîteva zile “Micul Balaci” a jucat pentru echipa naţională a României, dar pentru naţionala jucătorilor fără contracte. Echipa noastră a întîlnit selecţionata “şomerilor” Bulgariei, iar Ionescu a fost căpitanul echipei. România a cîştigat cu scorul de 2-0.

Andrei Ionescu a debutat în fotbalul românesc la FC Universitatea Craiova, atunci cînd în 2005 Adrian Mititelu l-a promovat în lotul echipei mari. Insă doar după cîteva apariţii în tricoul alb-albaştrilor din Bănie fostul internaţional de tineret şi-a cîştigat porecla de “Micul Balaci” datorită tehnicităţii sale.

Mititelu l-a vîndut la Steaua în 2008

Însă, în 2008 Adrian Mititelu a decis să-l vîndă pe Andrei Ionescu la Steaua pentru 500.000 de euro plus 50 la sută dintr-un eventual transfer. Dar, din păcate, din acel moment forma fostului internaţional de tineret a scăzut de la meci la meci, culminînd pînă la excluderea sa din lotul roş-albaştrilor, deoarece nu accepta nici în ruptul capului scăderea salariului său de 260.000 de euro pe an. Totuşi, în 2011 patronul roş-albaştrilor a reuşit să scape de jucătorul oltean, iar de atunci acesta a avut tot felul de experienţe nereuşite pe la formaţii precum Antwerp, Ferencvaros, Naft Al Janookb şi FC Eidnhoven.

“Andrei nu e terminat, dar a avut ghinion!”

Contactat telefonic de către FANATIK.RO, Victor Ionescu, tatăl lui Andrei Ionescu, cel pe care Gigi Becali îl acuza în 2011 că o să îi distrugă cariera fiului său a acceptat să ne vorbească despre activitatea fotbalistică a celui poreclit cu ani în urmă “Micul Balaci”

Din păcate Andrei a rămas din nou fără echipă, însă eu vă asigur că nu e un jucător terminat. Consider că el a avut în ultimii ani mare ghinion, dar recunosc că şi eu am greşit cu nişte sfaturi în perioada în care el se afla la Steaua. Însă mă deranjează că foarte mulţi oameni i-au întors spatele în România. În Craiova i s-au închis toate uşile în nas deoarece e considerat omul lui Mititelu, iar mulţi dintre cei care au fost sau sînt la actualul club din oraş nu au trecut cu vederea faptul că el a jucat la Steaua. A mai avut probleme şi cu accidentările în aceşti ani.

După ce a pelcat de la Steaua, Andrei avut experienţe prin Belgia, Ungaria, Irak şi Olanda, dar nu au fost chiar atît de reuşite aşa cum el îşi dorea. Apoi eu consider că Andrei nici nu a avut un impresar care să îi apere cît mai bine interesele, iar acum Traian Gherghişan încearcă să facă ceva pentru fiul meu. Eu sper că Andrei o să îşi găsească o nouă echipă şi o să demonstreze că nu e un fotbalist terminat aşa cum foarte mulţi oameni de la noi îl consideră”, a încheiat, Victor Ionescu.