News

Povestea fraţilor Fekir. Au ajuns la pachet la Betis Sevilla, deși au jucat un singur meci împreună în 4 ani, la Lyon!

24.07.2019 | 12:38
Povestea fratilor Fekir Au ajuns la pachet la Betis Sevilla desi au jucat un singur meci impreuna in 4 ani la Lyon

După transferul surprinzător al lui Nabil Fekir la Betis Sevilla, fratele său Yassin a semnat tot cu andaluzii, ca parte a înțelegerii dintre mijlocaș și clubul spaniol. Legătura dintre cei doi frați este foarte strânsă, aceștia jucând de când erau copii până în prezent împreună la aceleași echipe, indiferent de calitatea fotbalistică diferită a celor doi. Povestea celor doi este una impresionantă, în care dragostea de frate este mai importantă decât orice în lume pentru aceștia.

Au crescut într-un cartier de la marginea orașului

Frații Fekir s-au născut în Franța și au crescut în  “Jacques Monod”, un cartier de algerieni de la marginea Lyonului. Părinții lor sunt din Algeria și au venit în Franța cu speranța de a duce o viață mai bună. Familia Fekir este compusă din patru frați, toți băieți: Nabil, Yassin, Tarik și Hamza. Cei patru frați au crescut pe străzile din cartier jucând toată ziua fotbal și petrecând mai multe ore afară decât în casă.

„Nici măcar acasă nu lăsam mingea. Aveam mereu câte o minge, iar împreună cu frații mei am spart lustre, vaze…am spart tot ce era prin casă.”, a relatat Nabil Fekir într-un interviu pentru France Football.

Familia, lucrul cel mai de preț pentru Nabil Fekir

Într-un interviu acordat de către cei doi frați pentru un ziar local, Yassin le-a relatat jurnaliștilor francezi că fratele său vine în vizită la părinți în fiecare seară: „Vorbim de fotbal tot timpul, suntem mereu împreună. Eu încă locuiesc cu părinții, iar Nabil stă foarte aproape de noi și ne vizitează în fiecare seară”. Nabil Fekir a adăugat că îi place să vorbească mult cu fratele său mai mic, pentru că este persoana cu care se înțelege cel mai bine de la Olympique Lyon: „Este adevărat, vorbim mult și suntem tot timpul împreună, este persoana cu care mă înțeleg cel mai bine la OL, iar relația noastră este mult mai puternică.”

Întrebați dacă au existat vreodată tensiuni între ei, Nabil a răspuns clar că niciodată nu s-a întâmplat ca cei doi să aibă certuri: „Noi nu ne-am certat niciodată! Eu sunt mai mare ca el și are respect pentru mine, iar când avem ceva să ne spunem, ne spunem”. Cei doi frați sunt produși ai academiei lui Olympique Lyon, Nabil este fratele mai mare având 26 de ani, pe când Yassin are 22 de ani.

Singurul meci în care au jucat împreună în 4 ani

În data de 3 martie a anului acesta, cei doi frați Fekir au primit un cadou imens din partea tehnicianului lui Lyon, Bruno Genesio, care a hotărât să îi aibă pe amândoi în teren. La meciul de pe teren propriu cu Toulouse, câștigat cu 5-1, atât Nabil cât și Yassin Fekir au jucat. Nabil, fratele mai mare a fost titular și a marcat un gol din penalty, pe când Yassin a intrat în minutul 79 în locul atacantului Moussa Dembele.

La finalul partidei amândoi au fost ovaționați de fanii lui Lyon. Acesta a fost primul meci în care cei doi au jucat simultan pe teren, motiv de mândrie pentru Nabil, cel care îl consideră pe fratele său un jucător foarte bun și serios.

  • 69 de goluri și 46 de pase decisive în 193 de meciuri are Nabil Fekir pentru Olympique Lyon
  • 3 meciuri a jucat Yassin Fekir pentru Olympique Lyon