Stiri sportive

Forrest Gump de Ghencea! Drama vietnamezului stelist!

Fotbaliştii din Ghencea s-au reunit după scurta vacanţă pe care au avut-o după ce au cucerit al doilea titlu consecutiv în Liga 1. Sănmărtean şi compania au afectuat vizita medicală la INMS,...
14.06.2014 | 01:10
Forrest Gump de Ghencea Drama vietnamezului stelist

Fotbaliştii din Ghencea s-au reunit după scurta vacanţă pe care au avut-o după ce au cucerit al doilea titlu consecutiv în Liga 1. Sănmărtean şi compania au afectuat vizita medicală la INMS, însă asistenţa a rămas şocată în momentul în care a văzut ce fotbalist s-a prezentat alături de roş-albaştrii. Pham Huy Tien Florentin, în vîrstă de 17 ani, este surpriza lui Gâlcă pentru noul sezon! Puştiul cu tată vietnamez şi mamă româncă a impresionat la loturile “tricolore” de juniori şi are o poveste incredibilă, pe care FANATIK.RO o prezintă în exclusivitate.

Bunicii i-au murit în război

Pham Huy Tien Florentin a sosit în România cînd avea şapte ani şi s-a dedicat carierei de sportiv. Noua achiziţie a Stelei are, însă, un trecut demn de filmele de la Hollywood. Bunicii săi au murit în timpul războiului din Vietnam, care a avut loc între 1 noiembrie 1961 şi 30 aprilie 1975. Tragedia i-a marcat familia, care a decis să vină la Bucureşti pentru a începe o nouă viaţă.

A făcut arte marţiale pînă la 13 ani

Surpriza lui Gâlcă de la reunirea Stelei a practicat, în parelel, două sporturi: fotbalul şi artele marţiale. Asta pînă la vîrsta de 13 ani, cînd a decis să se dedice sportului rege şi să renunţe la cel de contact. În acel moment, Pham Huy Tien Florentin evolua pentru Juventus Colentina, pe postul de mijlocaş, iar în urma evoluţiilor bune în tricoul formaţiei bucureştene a ajuns la loturile “tricolore” de tineret, unde a şi fost remarcat de Constantin Gîlcă.

“Cam 90 la sută mă simt român şi zece la sută vietnamez. Vreau să joc în naţionala mare a României” (Pham Huy Tien Florentin)

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

Tags: