Fotbal international

Povestea lui Paco Alcacer, atacantul numărul 1 al Spaniei. Tatăl său a murit când fotbalistul avea 18 ani și de atunci îi dedică fiecare gol. VIDEO

05.09.2019 | 13:45
Povestea lui Paco Alcacer atacantul numarul 1 al Spaniei Tatal sau a murit cand fotbalistul avea 18 ani si de atunci ii dedica fiecare gol VIDEO

Paco Alcacer este principala “gură de foc” a Spaniei și va fi un adversar difici în meciul de joi seară pentru România. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani are o poveste de viață impresionantă, iar de la moartea tatălui său, îi dedică fiecare gol marcat. Jucătorul Borussiei Dortmund a revenit în naționala Spaniei după o pauză de 1 an și a anunțat la conferința de presă că este pregătit să dea totul pe teren pentru a demonstra că merită să îmbrace tricoul „Roja”.

Tatăl său a murit când el avea 18 ani și de atunci îi dedică fiecare gol

Paco Alcacer provine dintr-o familie de fermieri din orașul Torrent, aflat în zona metropolitană a Valenciei. A crescut fiind foarte apropiat de tatăl său, care dorea să îl facă fermier și să continue afacerea familiei. Paco niciodată nu a devenit fermier, dar părinții săi erau foarte mândri de el pentru că ajunsese în echipa de tineret a Valenciei. Din nefericire, tatăl lui a decedat pe vremea când atacantul avea doar 18 ani, imediat după meciul de debut la echipa mare a „liliecilor”.

Se plimba pe stradă împreună cu soția sa și a făcut stop cardiac. De atunci, fiecare gol pe care Paco îl înscrie îl dedică tatălui său: „A fost o lovitură puternică, venită de nicăieri, atunci când aveam doar 18 ani. Nici măcar nu am putut să-mi iau la revedere de la tata, a fost un moment foarte greu. Tragedia prin care am trecut m-a forțat să mă maturizez rapid”.

  • 26 de ani a împlinit Paco Alcacer pe 30 august
  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.33 este cota pentru 1 la meciul Finlanda – Grecia. Vezi toate cotele AICI

A fost golgheterul Borussiei Dortmund în sezonul trecut: rată de goluri impresionantă

Paco Alcacer a fost adus inițial la Borussia Dortmund sub formă de împrumut, dar în urma evoluțiilor senzaționale pe care le-a făcut șefii clubului l-au achiziționat definitiv. În sezonul trecut de Bundesliga, Paco Alcacer a înscris 18 goluri în 26 de meciuri pentru vicecampioana Germaniei și a devenit golgheterul echipei. De asemenea, în noul sezon din campionatul german, Paco a reușit să puncteze de 4 ori în 3 partide.

Înaintea jocului cu România, atacantul a vorbit la conferința de presă despre bucuria pe care o simte când evoluează pentru țara sa: „Cu toții ne dorim să câștigăm dar totul depinde doar de noi să reușim să obținem victoria, eu mă simt în formă și sunt gata să-mi ajut țara. Îmi este mult mai ușor să-l am pe Fabian sau Thiago în spate, pentru un atacant este foarte important să primești mingi bune care să te pună în poziția ideală cu portarul advers”.

  • 23.000.000 i-a plătit Borussia Dortmund Barcelonei pentru transferul definitiv al lui Paco Alcacer
Paco Alcacer îi dedică fiecare gol tatălui său decedat. Sursă foto: hepta.ro
Paco Alcacer îi dedică fiecare gol tatălui său decedat. Sursă foto: hepta.ro

A vorbit și despre atmosfera din vestiarul naționalei

„Atmosfera de la vestiar este foarte bună, este prima convocare sub comanda lui Robert și vreau să demonstrez că nu s-a înșelat când m-a luat. Pentru ca un jucător să fie convovat la națională trebuie să ai meciuri în picioare și să te faci remarcat la echipa de club”, a mai spus Paco Alcacer la conferința de presă dinaintea meciului cu România din preliminariile Euro 2020.

Paco Alcacer, marcând un gol pentru Borussia Dortmund. Sursă foto: hepta.ro
Paco Alcacer, marcând un gol pentru Borussia Dortmund. Sursă foto: hepta.ro

Pentru naționala Spaniei, Paco a evoluat în 15 meciuri, în care a marcat de 9 ori. Are în palmares 2 trofee europene câștigate cu reprezentativa țării sale la U19. Ultimul gol marcat la națională datează din octombrie 2018, într-o partidă pierdută de Spania cu 2-3 în fața Angliei.

  • 37.000.000 de euro este cota de piață a lui Paco Alcacer, conform transfermarkt.com
Tags: