Premier League

Povestea lui Teemu Pukki, golgheterul surpriză din Premier League. De ce a fost dependent de aerul condiţionat. ? VIDEO

18.08.2019 | 17:45
Povestea lui Teemu Pukki golgheterul surpriza din Premier League De ce a fost dependent de aerul conditionat  VIDEO
Temmu Pukki marcând împotriva lui Liverpool

Teemu Pukki este unul dintre cei mai neașteptați golgheteri ai începutului de sezon din Premier League. Finlandezul a înscris de 4 ori în două partide pentru Norwich, de altfel golurile sale sunt singurele goluri marcate de „canari” la revenirea în prima ligă din Anglia. În acest moment doar Raheem Sterling, mijlocașul lui Manchester City este la egalitate cu el în clasamentul celor mai buni marcatori.

Cine este Teemu Pukki, golgheterul surpriză din Premier League

Cariera lui Teemu Pukki a avut un traseu destul de ciudat. În 2010 a fost transferat de academia de fotbal a Sevillei de la formația finlandeză HJK Helsinki. Nu a reușit să se adapteze la temperatura crescută din Andaluzia, jucând doar un meci pentru prima echipă și s-a întors înapoi în Finlanda. După doar un an, atacantul a prins un transfer uriaș la Schalke unde a fost coleg cu Ciprian Marica.

După două sezoane în tricoul „minerilor”, finlandezul a fost transferat de Celtic unde spera să-și revitalizeze cariera. La scoțieni nu s-a integrat și a înscris doar 9 goluri în 36 de partide pentru formația antrenată de Neil Lennon. În urma experienței neplăcute la fosta adversară a CFR-ului, atacantul s-a dus în Danemarca la Brondby. Pentru danezi, Pukki a făcut câteva meciuri bune și a intrat în vederile lui Norwich. ”Canarii” evoluau în eșalonul secund în 2018 când finlandezul a ajuns la ei.

  • 30 de goluri a înscris Teemu Pukki în sezonul trecut din Championship, el fiind golgheterul echipei
Teemu Pukki și Ciprian Marica la Schalke
Teemu Pukki și Ciprian Marica la Schalke

În Spania a fost dependent de aerul condiționat

Într-un interviu acordat pentru The Telegraph, Teemu Pukki a vorbit despre cât de greu i-a fost să se mute din Finlanda în Spania. „Eram doar un puști și probabil a fost un pas prea mare în cariera mea. Trăiam departe de casă într-o țară în care temperaturile sunt cu mult peste ce eram eu obișnuit în Finlanda. Era foarte cald și nu aveam nici aer condiționat în cameră și timp de o lună am stat așa. Atunci am ajuns dependent de aerul condiţionat. Nu pot altfel, doar sunt din Finlanda”

„Mama și-a luat liber un an pentru a veni și a sta cu mine, mi-a fost destul de greu singur într-o țară străină. Până la urmă lucrurile nu au mers atât de bine, dar nu aș schimba nimic”, a declarat atacantul finlandez.

„Cei de la Celtic se așteptau la altceva de la mine”

A făcut o referință și la perioada în care a evoluat pentru Celtic, spunând că nu a fost foarte receptiv la ce i se cerea. „La Celtic toată lumea se aștepta la multe goluri din partea mea. Nu a fost așa. Dacă aș juca acum la Celtic aș schimba multe la mine și ar fi cu totul diferit. În ultimii 4 ani m-am maturizat foarte mult. Experiența pe care am trăit-o în Scoția m-a ajutat să ajung unde sunt acum”

„Mulți dintre finlandezi sunt mai retrași și așa sunt și eu. Cu toate astea nu mai sunt atât de timid cum eram în perioada de la Celtic, dar nu văd nici un motiv plauzibil să îmi schimb personalitatea”, a mai adăugat atacantul.

  • 29 de ani are Teemu Pukki
Bucuria jucătorilor de la Norwich
Bucuria jucătorilor de la Norwich

Pukki crede că sumele de transferuri din fotbal au luat-o „razna”

„Sunt mult prea mulți bani în fotbalul din zilele noastre. Eu nu am costat nimic pentru Norwich, deci mă consider o afacere bună. Nu aveam prea mari speranțe când am semnat, voiam doar să dau tot ce am mai bun și să-mi îndeplinesc visul de a juca în Premier League. Sunt foarte bucuros că mi-am îndeplinit visul.”

De când a ajuns la Norwich, Teemu Pukki a jucat în 48 de meciuri în care a reușit să înscrie de 34 de ori și să ofere 10 pase decisive. Finlandezul a devenit rapid unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din lotul „canarilor” și a uimit pe toată lumea prin hat-trickul din meciul cu Newcastle, terminat cu scorul de 3-1, dar și pentru golul din prima etapă în confruntarea cu Liverpool.

  • 74 de meciuri și 18 goluri are pentru naționala Finlandei
  • 6.000.000 de euro este corta de piață a lui Teemu Pukki, conform Transfermarkt