Fotbal international

Povestea lui Thiago Alcantara, italianul cu sânge brazilian din naționala Spaniei. Tatăl său a câștigat Cupa Mondială cu Brazilia

04.09.2019 | 17:08
Povestea lui Thiago Alcantara italianul cu sange brazilian din nationala Spaniei Tatal sau a castigat Cupa Mondiala cu Brazilia
Thiago Alcantara în tricoul naționalei Spaniei. Sursă foto: fifa.com

Thiago Alcantara va juca împotriva României joi, 5 septembrie. Jucătorul naționalei Spaniei are o poveste de viață interesantă, el s-a născut în Italia din părinți brazilieni, a stat până la vârsta de 3 ani în Brazilia, iar la 14 ani a ajuns în „La Masia”, celebra Academie de fotbal a Barcelonei. A ales să joace pentru Spania, chiar dacă fratele său mai mic, Rafinha, evoluează pentru reprezentativa Braziliei.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.00 este cota pentru 1 la meciul Germania– Olanda. Vezi toate cotele AICI

Thiago Alcantara a ales să joace pentru Spania, deși părinții sunt brazilieni și el este născut în Italia

Thiago Alcantara și-a exprimat dorința de a juca pentru naționala Spaniei, afirmând că este o decizie bazată pe felul în care simte că s-au desfășurat lucrurile în viața lui: „Am avut șansa de a juca pentru Brazilia, însă nu am vrut. Am ales Spania, pentru că eu sunt cine sunt datorită acestei țări. Nu mă simt legat de Brazilia prea mult. Am plecat de acolo la 3 ani și ar fi fost o nebunie să joc pentru ei”. Fratele său mai mic nu i-a urmat exemplul și a ales să joace pentru naționala Braziliei.

Mijlocașul lui Bayern s-a născut în 1991 la San Pietro Vernotico, în Italia, pe vremea când tatăl său evolua în Serie A la Lecce. Tatăl fraților Alcantara este celebrul Mazinho, care a câștigat Cupa Mondială cu Brazilia în 1994 și care a evoluat timp de 7 ani în Spania la echipe precum: Valencia, Elche și Celta Vigo.

  • 15.000.000 de euro este cota de piață a lui Rafinha, conform transfermarkt.com
Thiago Alcantara în tricoul lui Bayern Munchen. Sursă foto: hepta.ro
Thiago Alcantara în tricoul lui Bayern Munchen. Sursă foto: hepta.ro

Spre deosebire de alți fotbaliști brazilieni, Thiago nu a dus lipsa banilor

Față de alți fotbaliști brazilieni, Thiago Alcantara nu a dus lipsa banilor, familia lui era foarte bogată, mai ales după succesul tatălui său în cariera de fotbalist. Chiar și așa, Thiago dorea cu ardoare să-i calce pe urme tatălui său și să ajungă un fotbalist de succes. Faptul că familia sa dispunea de multe resurse financiare l-a ajutat să se concentreze pe fotbal și să devină mijlocașul pentru care Bayern Munchen oferea o sumă mare de bani în 2013.

În Bavaria, Thiago a ajuns la dorința lui Pep Guardiola. Tehnicianul spaniol a fost cel care a insistat pentru transferul lui, cunoscându-l foarte bine din perioada în care a antrenat-o pe FC Barcelona. Mijlocașul spaniol și-a făcut rapid loc printre vedetele lui Bayern și a ajuns unul din liderii echipei. „Un singur jucător am vrut. Este vorba de Thiago Alcantara, el a fost singura mea dorință pentru echipa pe care vreau s-o construiesc la Bayern”, a spus Pep după transferul fotbalistului.

  • 25.000.000 de euro a plătit Bayern Munchen pentru Thiago Alcantara în 2013
Rafinha, fratele lui Thiago Alcantara. Sursă foto: hepta.ro
Rafinha, fratele lui Thiago Alcantara. Sursă foto: hepta.ro

Provine dintr-o familie de sportivi

Familia Alcantara este formată numai din sportivi. În afară de tatăl său, Mazinho, mama lui a fost jucătoare profesionistă de volei, Rafinha, fratele mai mic, este fotbalist, Thaisa, sora sa, joacă baschet, iar mezinul familiei, Bruno, este pe cale să devină tot fotbalist. Rafinha este jucătorul Barcelonei, însă în ultima zi de transferuri a fost împrumutat la Celta Vigo, formație pentru care a jucat și tatăl său.

Thiago Alcantara, unul din jucătorii de bază ai lui Bayern Munchen. Sursă foto: hepta.ro
Thiago Alcantara, unul din jucătorii de bază ai lui Bayern Munchen. Sursă foto: hepta.ro

Pentru naționala Spaniei, Thiago a jucat 34 de meciuri în care a înscris de două ori, însă nu a reușit să obțină un trofeu cu reprezentativa țării lui. Totuși, are în palmares 3 trofee europene, unul cu echipa Spaniei U17 și două cu naționala U21.

  • 70.000.000 de euro este cota de piață a lui Thiago Alcantara, conform transfermarkt.com