Fotbal international

Povestea tulburătoare a lui Ferland Mendy, ultimul transfer al Realului! La 15 ani era în scaun cu rotile şi nu ştia dacă va mai merge vreodată

13.06.2019 | 11:45
Povestea tulburatoare a lui Ferland Mendy ultimul transfer al Realului La 15 ani era in scaun cu rotile si nu stia daca va mai merge vreodata

Ferland Mendy, ultimul transfer făcut de Real Madrid, are o poveste de viaţă tulburătoare. Miercuri, oficialii formaţiei din capitala Spaniei au anunţat că vor plăti 48.000.000 de euro pentru a-l transfera pe fundaşul stanga al lui Olympique Lyon. Ajuns la 24 de ani, fotbalistul francez a trecut peste un mare hop în adolescenţă, atunci când a ajuns în scaun cu rotile, iar medicii îi dădeau şanse mici să ducă o viaţă normală.

Povestea tulburătoare a lui Ferland Mendy, ultimul transfer al Realului. A stat un an pe tuşă

Povestea tulburătoare a lui Ferland Mendy, ultimul transfer făcut de Real Madrid, a început pe când fotbalistul avea 14 ani. Francezul a început fotbalul la academia lui PSG, unde a ajuns în 2004, la nouă ani. Problemele au început în 2009, când fotbalistul a suferit o accidentare gravă la şold, care a dus la artrită. Timp de un an de zile, Ferland Mendy a fost obligat să stea pe tuşă, iar medicii îi spuneau că va avea mare noroc dacă va merge din nou.

Ferland Mendy nu s-a lăsat şi a început un tratament la Spitalul Necker-Enfants Malades din Paris. Trei luni a durat tratamentul, timp în care viitorul fotbalist al lui Real Madrid folosea un scaun cu rotile pentru a se deplasa. După ce a fost transferat la Bullion, un centru de refacere, Mendy a reînceput să înveţe să meargă şi şi-a refăcut musculatura. După un an, la 15 ani şi jumătate, a câştigat marea bătălie. La scurt timp, fotbalistul s-a întors pe teren şi le-a dovedit medicilor că nu au avut dreptate.

Povestea tulburătoare a lui Ferland Mendy, ultimul transfer al Realului
Povestea tulburătoare a lui Ferland Mendy, ultimul transfer al Realului

Acum trei ani juca în liga a cincea din Franţa

La 17 ani, Ferland Mendy a plecat de la PSG şi s-a transferat la FC Mantois 78, echipă din liga a patra a Franţei. După un singur sezon petrecut la formaţia din suburbiile Parisului, fundaşul stânga a ajuns la Le Havre, unde a evoluat timp de două sezoane şi jumătate, în perioada 2014-2016, la echipa a doua, în liga a cincea franceză. Stagiunea 2016-17, când a jucat pentru prima echipă a clubului, în Ligue 2, l-a adus în atenţia lui Olympique Lyon.

În iulie 2017, Lyon anunţa că l-a transferat pe Ferland Mendy, după ce a plătit 5.000.000 de euro pentru a-l achiziţiona de la Le Havre. Prestaţiile bune avute sub comanda lui Bruno Genesio l-au adus la naţionala Franţei, unde a fost chemat în noiembrie 2018. Şapte luni mai târziu, Ferland Mendy a ajuns la Real Madrid, fiind al cincilea “galactic” transferat în această vară.

Povestea tulburătoare a lui Ferland Mendy, ultimul transfer al Realului
Povestea tulburătoare a lui Ferland Mendy, ultimul transfer al Realului

Ferland Mendy: “Am jucat cu dureri timp de doi ani”

“Niciodată nu m-am dat bătut, chiar şi în clipele când toţi îmi spuneau că este imposibil ca eu să mai merg vreodată sau să joc fotbal. Am stat în scaun cu rotile şi apoi am învăţat, puţin câte puţin, să merg din nou. Am plecat de la PSG după ce mi-am revenit. Mi-au spus că fotbalul la nivel înalt pentru mine este un capitol închis. Am jucat cu dureri timp de doi ani, nu am dat înapoi. Până la urmă am ajuns unde îmi doream”, a povestit Ferland Mendy în presa din Franţa.