Fotbal international

Povestea tulburătoare a unui campion mondial. A intrat în depresie imediat după câștigarea trofeului: „Mă simțeam complet gol”

10.02.2019 | 16:00
Povestea tulburatoare a unui campion mondial A intrat in depresie imediat dupa castigarea trofeului Ma simteam complet gol

Hugo Lloris, titularul postului de portar de la Tottenham, devenit campion mondial cu Franța în vara anului trecut, spune că a traversat o perioadă tulburătoare la scurt timp după ce „cocoșii” au triumfat în Rusia.

În ciuda acestei performanțe colosale, portarul a recunoscut că nu s-a simțit deloc bine după încheierea competiției din cauza consumului mare de energie din timpul Campionatului Mondial.

Povestea tulburătoare a unui campion mondial

„După ce am câștigat Cupa Mondială, următoarele două-trei zile au fost extrem de lungi și stresante. Au avut loc tot felul de festivități, de vizite oficiale. Erau obligații față de toată lumea: față de țară, de Federație sau față de fani. Iar apoi te simți complet gol. Mental și psihologic. E un turneu lung, care solicită foarte multă energie și emoții.

Îmi amintesc că am stat o zi întreagă în pat pentru a-mi reveni un pic. Mă simțeam complet gol. Și știam că nu pot să mă bucur de zilele mele libere pentru că știam că urmează deja noul sezon.

Sunt genul de persoană care învață mult din orice experiență, atât pozitivă, cât și negativă. Așa am luat povestea. Poți învăța câte ceva la orice vârstă și în orice moment al vieții tale. A fost o experiență care mă va ajuta în viitor” – a spus Hugo Lloris pentru Telegraph.

Franța, campioană mondială după 20 de ani

Franța a câștigat Campionatul Mondial după o așteptare de 20 de ani. „Cocoșii” au învins Croația în finală cu 4-2, la 20 de ani distanță de la victoria cu 3-0 împotriva Braziliei, în ultimul act din 1998, competiție desfășurată pe teren propriu.

Hugo Lloris are 108 selecții la prima reprezentativă a Franței și evoluează la Tottenham din vara lui 2012, când Spurs plăteau în schimbul său doar zece milioane de euro către Lyon. Lloris este un produs al clubului Nice, acolo unde nu a stat prea mult timp, cele mai mari performanțe în fotbalul francez reușindu-le alături de Lyon.

Tags: