Fotbal international

Mourinho, atac la Guardiola înaintea derbyului: “Cred că mie nu mi-ar fi permis să fac asta”

Duminică, 10 decembrie, de la ora 18:30 oraşul Manchester va intra în febra marelui derby din Premier League. Pe stadionul Old Trafford United, pregătită de Jose Mourinho, va primi replica lui City, echipa neînvinsă a sezonului, antrenată de Pep Guardiola.
09.12.2017 | 18:00
Mourinho atac la Guardiola inaintea derbyului Cred ca mie nu miar fi permis sa fac asta
ADVERTISEMENT

Duminică Manchester va fi conectat la febra marelui derby din Premier League. Gazda, Manchester United, cu Jose Mourinho pe bancă, va primi vizita lui City, liderul fără eşec până acum în Premier League. Va fi un nou prilej de dispută între cei doi tehnicieni, rivalitate începută de pe vremea când Guardiola îl punea la respect pe Mourinho în Primera Division, Barcelona având mai multe succese decât Real Madrid.

Cei doi s-au obişnuit să se contreze chiar şi atunci când nu ar exista un motiv real. Au fost numeroase momentele în care au ieşit tensiuni, de notorietate rămânând amintirea acelui schimb de replici fizic dintre Mou şi secundul lui Guardiola, regretatul Tito Villanova. Iată că tradiţia contrelor se păstrează şi acum, înaintea derbyului de Manchester, dintre locul 2, United şi liderul City.

ADVERTISEMENT

E cel mai aşteptat meci din Premier League

Pep Guardiola a făcut multă lume curioasă din momentul în care a decis să poarte la piept o panglică galbenă. Misterul l-a dezlegat el însuşi. Este o formă de susţinere pentru şefii regiunii Catalonia, în frunte cu Carles Puidegmont, care au încercat să proclame independenţa regiunii faţă de Spania şi au sfârşit prin a fugi în Belgia, pentru a nu fi arestaţi. Guardiola este un fan îndârjit al Cataloniei independente şi în semn de solidaritate cu membrii guvernului catalan care au fost arestaţi a decis să poarte panglica galbenă.

“Sper ca politicienii închişi să fie eliberaţi cât mai curând. Dacă li se întâmplă lor, înseamnă că ni se poate întâmpla şi nouă. Pentru că şi-au spus opinia! Oamenii nu ar trebui să fie induşi în eroare şi să creadă că lor nu li se poate întâmpla, pentru că se poate! S-au întâmplat multe lucruri şi totul pentru că ne-am dorit să votăm. Pentru că am vrut un referendum legal. Soluţia e ca statul şi Catalonia să ajungă la o înţelegere şi să putem avea un referendum. Este atât de simplu!”.

ADVERTISEMENT

Până recent FIFA şi UEFA se opuneau oricărei forme de manifestare în fotbal, dar acum le permite, cu amendamentul că nu trebuie să aibă caracter ofensator. Însă pentru Jose Mourinho, asta probabil şi pentru că e vorba de Guardiola, nu ar trebui să existe concesii. “Îl cunosc pe Pep de mulţi ani. Cred că ştiu ce crede Pep despre această ţară. Să faci asta în fotbal… nu ştiu regulamentele. Dacă regulamentele o permit, e un cetăţean liber şi o poate face, dar nu sunt sigur că regulamentele permit mesaje politice pe gazon. E doar un dubiu. Cred că mie nu mi-ar fi permis să fac asta. Asta cred”.