Carousel hot news

Premiul Andreei Chiţu, vicecampioană mondială la judo, va fi dublat

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, după o întâlnire cu echipa feminină de judo, că premiul sportivei Andreea Chiţu pentru medalia de argint...
30.08.2014 | 12:39
Premiul Andreei Chiţu, vicecampioană mondială la judo, va fi dublat

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, după o întâlnire cu echipa feminină de judo, că premiul sportivei Andreea Chiţu pentru medalia de argint obţinută la Campionatele Mondiale de la Celiabinsk din Rusia, de 18.500 de lei, şi ale antrenorilor ei, vor fi dublate.

“Îi vom ajuta aşa cum i-am premiat pe toţi sportivii care au cîştigat medalii la Mondiale. Astfel, pentru argintul de la Campionatul Mondial se va primi premierea dublată”, a declarat Szabo.

Conform legislaţiei în vigoare, Andreea Chiţu ar fi urmat să primească suma de 18.500 de lei, dar aceasta va fi dublată. De asemenea, antrenorul principal, Florin Bercean, poate fi recompensat cu un premiu “cel mult egal cu al sportivului”, iar antrenorul secund, Simona Richter, cu 75 la sută din cuantumul premiului primit de antrenorul principal, potrivit legislaţiei.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Gabriela Szabo a promis că va face toate eforturile pentru susţinerea pregătirii de mare performanţă, în special în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio, din 2016.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri