News

Ce salariu primește Preotul Necula la emisiunea „Universul Credinței” de la TVR

21.06.2019 | 14:31
Ce salariu primeste Preotul Necula la emisiunea Universul Credintei de la TVR
Ce salariu are preotul Constantin Necula la TVR, unde prezintă emisiunea „Universul Credinței” *foto: captură youtube

Televiziunea Română și Biserica Ortodoxă Română au parte de un parteneriat promițător. Astfel, BOR se bucură de sprijinul postului public, care preia transmisiuni în direct, dar și sprijin logistic și consultanță pentru diferite proceduri tehnico-artistice. În schimb, Biserica se oferă să acorde „sprijin de specialitate” către TVR pentru producțiile cu caracter religios. La unul dintre punctele acestui acord, potrivit portalului de investigații safielumina.ro, este și articol prin care se prevede ca părțile să semneze acorduri separate pentru fiecare din acțiunile care fac obiectul concret al colaborării instituite prin protocol. Un astfel de acord separat este făcut și între TVR și preotul Constantin Necula, realizatorul emisiunii „Universul Credinței”.

Ce salariu are preotul Constantin Necula, la „Universul Credinței”

Astfel, potrivit sursei citate, preotul Necula a primit în 2018 o sumă de aproximativ 2.700 de euro net pentru aparițiile pe care le-a avut la emisiunea „Universul Credinței”. El a adunat 638 lei pentru fiecare ediție a emisiunii. Astfel, unul dintre cei mai populari preoți ai Bisericii Ortodoxe Române își completează veniturile binișor din banii postului public de televiziune.

Constantin Necula ocupă în BOR funcția de „consilier misionar-pastoral și de imagine” al Mitropoliei Ardealului. El a prezentat în anul precedent 15 ediții în cadrul emisiunii „Universul Credinței”. Majoritatea intervențiilor preotului Necula au avut numai 25 de minute în fiecare emisiune. În schimb, în emisiunea în care a fost prezentată Catedrala Mântuirii Neamului, preotul Necula a fost prezent pe sticlă mai bine de șase ore, chiar la TVR.

Ce salariu are preotul Constantin Necula la TVR, unde prezintă emisiunea „Universul Credinței” *foto: captură youtube
Ce salariu are preotul Constantin Necula la TVR, unde prezintă emisiunea „Universul Credinței” *foto: captură youtube

Festivalul George Enescu se mută de la TVR la Trinitas

Articolul privind salariul lui Constantin Necula și colaborarea dintre TVR și Trinitas a reapărut în prim plan după ce postul public de televiziune a pierdut difuzarea Festivalului Internațional George Enescu, chiar în daună postului Trinitas.

Astfel, Festivalul George Enescu, cel mai prestigios eveniment cultural din România, își deschide porțile în 2019 pentru a 24-a ediție, care se va desfășura la București în perioada 31 august – 22 septembrie, va fi transmis în premieră de un alt post de televiziune.