Fotbal international

Presa din Italia are doar cuvinte de laudă pentru Ionuț Radu: “Este aurul echipei Genoa”

10.09.2019 | 16:38
Presa din Italia are doar cuvinte de lauda pentru Ionut Radu Este aurul echipei Genoa

Ionuț Radu evoluează și în această stagiune la Genoa, trimis sub formă de împrumut de Inter, echipă ce l-a răscumpărat în această vară pentru 12 milioane de euro. Portarul de 22 de ani a avut evoluții apreciat în sezonul trecut, când a contribuit decisiv la salvarea de la retrogradare, iar în debutul acestei stagiuni a fost titular în primele 2 etape. Publicația italiană Gazzeta dello Sport i-a dedicat un material românului, iar evaluările au fost doar pozitive.

Ionuț Radu, lăudat de presa din Italia

Publicația Gazzeta dello Sport a realizat un material cu Ionuț Radu în rolul principal. Italienii au doar cuvinte de laudă pentru tânărul portar, pe care îl consideră deja un jucător consacrat, reușind să depășească statutul de speranță. Mai mult, lui Radu îi sunt apreciate atât calitățile fizice, cât și cele mentale, remarcând evoluțiile sigure din meciurile decisive pentru salvarea de la retrogradare.

Este mai mult decât un pariu. Radu are talent și nervi de oțel. E aurul lui Genoa. Tânăr protagonist în cursa de salvare a echipei de la retrogradare, în sezonul trecut, Ionuț este pregătit să crească din punct de vedere calitativ. Radu a fost puternic, a reușit să-şi arate toată forţa, dar şi puterea mentală, în momentele cheie, salvând echipa în meciurile în care îşi juca ultimele speranţe în Serie A, scriu cei de la Gazzeta.

Ionuț Radu a reușit salvarea de la retrogradare cu Genoa în sezonul trecut. Sursă Foto: Hepta
Ionuț Radu a reușit salvarea de la retrogradare cu Genoa în sezonul trecut. Sursă Foto: Hepta

“Radu reprezintă viitorul lui Inter”

Publicația Italiană a remarcat și statutul lui Radu. Portarul a fost răscumpărat de Inter în această vară, pentru 12 milioane de euro, dar a fost trimis să joace sub formă de împrumut la Genoa, echipă pentru care a jucat și anul trecut. Decizia lui Antonio Conte vine în contextul în care Samir Handanovic este titular incontestabil în poarta Inter-ului. Totuși, slovenul are 35 de ani, iar Radu este văzut drept varianta ideală pentru viitorul porții echipei de pe “Giuseppe Meazza”. În plus, italienii remarcă și îmbunătățirile din jocul celor de la Genoa cu Ionuț Radu în poartă.

Radu a cucerit Genoa. Echipa nu se mai teme de vreun adversar şi joacă pe atac, iar uneori ajunge din doar patru pase în careul advers. Asta îi permite românului care reprezintă viitorul Interului între buturi să scoată tot ce-i mai bun din el, dovadă fiind şi assist-ul oferit din degajare lui Kouame în ultimul meci cu Fiorentina. Astăzi, Radu e un portar complet, foarte reactiv, puternic din punct de vedere mental şi chiar mult mai eficient în ieşirile din poartă“, completează italienii.

  • 22 de ani are Ionuț Radu
  • 6 meciuri fără gol primit a reușit românul în ediția trecută de Seria A
Tags: