Sport

Presa internaţională după calificarea lui Tottenham: “Miracol, Lucas Moura, regele balamucului”

09.05.2019 | 01:01
Presa internationala dupa calificarea lui Tottenham Miracol Lucas Moura regele balamucului

Presa internaţională este în acelaşi timp şi şocată şi în extaz după a doua semifinală retur nebună. Prima a fost la Liverpool, a doua pe Johan Cruyff Arena din Amsterdam. La pauză olandezii puteau deja să destupe şampaniile, scorul la general în acel moment fiind de 3-0 în favoarea lor. A doua repriză a însemnat însă un adevărat coşmar care a purtat numele brazilianului Lucas Moura. Hat-trick şi victorie Spurs cu 3-2, sinonimă ci calificarea în finala Champions League.

Presa inernaţională despre calificarea nebună a lui Tottenham

The Sun se întreabă: “Ce esta asta? Ce se întâmplă în Champions League? Încă un miracol a fost posibil. Tottenham merge în prima ei finală după un meci absolut dement, care s-a terminat în modul cel mai dement posibil, cu golul lui Moura aproape la ultima atingere de balon din acest meci, în minutul 96!”

Presa internaţională despre Tottenham. Miracolul Tottenham - a titrat As
Presa internaţională despre Tottenham. Miracolul Tottenham – a titrat As

“Miracolul Tottenham” titrează şi spaniolii de la As, evidenţiind că dacă nu a fost Harry Kane a apărut acest brazilian, care mai întâi l-a copiat pe olandezul lui Liverpool, Giorgino Wijnaldum, marcând de două ori în mai puţin de două minute, pentru ca într-un final nebun, pe contre, ca între doi boxeri ce caută lovitura de KO, tot Moura să reuşască imposibilul.

Presa internaţională despre Tottenham Victorie nebună după un meci nebun
Presa internaţională despre Tottenham Victorie nebună după un meci nebun

Elogiile cele mai mari le are Lucas Moura

Însă, de departe, cel mai plastic titlu îl are cotidianul Marca. Prima ştire este legată de partida de la Amsterdam, iar titlul spune absolut totul: “Moura, regele balamucului”. În trei cuvinte s-a făcut practic radiografia unui meci în care Tottenham a fost ca o echipă moartă în primele 45 de minute, dar a înviat inimaginabil în a doua parte şi acum e în drum spre finala de la Madrid, a douî finală englezească din istoria competiţiei.

Presa internaţională despre Tottenham. Marca a dat cel mai tare titlu: Moura, regele balamucului
Presa internaţională despre Tottenham. Marca a dat cel mai tare titlu: Moura, regele balamucului

Tot despre omul care a îngenuncheat de unul singur un Ajax care părea stăpânul inelelor după cele două goluri din primele 45 de minute, scrie şi Gazzetta dello Sport: “Un Tottenham nebun zboară în finala de la Madrid graţie unui Lucas Moura fără discuţie la cel mai bun meci din viaţa sa. Şi la un meci nebun finalul trebuia să fie şi mai nebun, iar lovitura de graţie nu o putea da decât Moura.”

Presa internaţională despre Tottenham. Ce scrie Gazzetta dello Sport
Presa internaţională despre Tottenham. Ce scrie Gazzetta dello Sport
Tags: