Sporturi

Presa internaţională, reacţii după calificarea Simonei Halep în sferturi la WTA Rogers Cup Toronto

09.08.2019 | 14:12
Presa internationala reactii dupa calificarea Simonei Halep in sferturi la WTA Rogers Cup Toronto

Presa internațională elogiază calificarea Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului Premier Rogers Cup de la Toronto și vede în câștigtoarea de la Wimbledon jucătoarea cu cele mai multe șanse la victorie inclusiv la competiția care are loc în Canada. Simona Halep este deținătoarea trofeului la Rogers Cup, unde s-a impus anul trecut.

Presa internațională, reacții după calificarea Simonei Halep în sferturi la Rogers Cup

După ce a avut parte de o revenire în circuit extrem de dramatică de la Wimbledon încoace, în primul meci al turneului, victorie la tie-break în fața impetuoasei americane Jennifer Brady, Simona Halep a evoluat mult mai bine, mai sigură pe ea în turul doi și a învins-o în mai puțin de 70 de minute pe rusoacia Svetlana Kuznețova, impresionând jurnaliștii.

“La primul turneu după succesul în fața Serenei Williams la Wimbledon, Simona a învins-o pe Svetlana Kuznetsova cu 6-2, 6-1” – au scris americanii de la Washington Post, în timp ce spaniolii de la agenția EFE au subliniat intervalul de timp scurt necesar româncei pentru a se impune: “Halep, fosta număr 1 in clasamentul WTA, a avut nevoie de doar 67 de minute pentru a trece de jucătoarea rusă, ajunsă pe locul 198 în ierarhia mondială”

Presa internaţională despre victoria Simonei Halep cu Svetlana Kuzneţova. Jurnaliștii străini o văd câștigătoare a trofeului

Jurnaliștii străini o văd favorită la câștigarea trofeului

Pentru BBC Simona Halep s-a calificat cu ușurință între primele opt jucătoare la Rogers Cup. Englezii spun că jocul campioanei de la Wimbledon s-a îmbunătățit mult față de evoluția din prima zi, când a vut și mult noroc pentru trece de Brady, o luptătoare care i-a pus multe probleme Simonei, chiar dacă aceasta pornea din postură de mare favorită.

Opinia presei internaționale este că Simona Halep are bune șanse să își păstreze titlul câștigat aici anul trecut și că în acest fel arată că este una dintre jucătoarele îndreptățite să aspire și la un succes la US Open, turneul rege pe hard, unde cea mai bună performanță de până acum a fost o semifinală în 2016.