News

Președintele Klaus Iohannis, primele declarații despre cazul Caracal! A lansat un ultimatum Guvernului Dăncilă!

28.07.2019 | 20:32
Presedintele Klaus Iohannis primele declaratii despre cazul Caracal A lansat un ultimatum Guvernului Dancila

Președintele Klaus Iohannis cere ca cei vinovați să fie trași la răspundere, după bâlbâielile din cazul crimelor din Caracal! Șeful statului a spus că va discuta acest caz într-o ședință CSAT, unde va cere modificarea legilor, dacă va fi cazul pentru a nu se mai ajunge la astfel de situații. Klaus Iohannis a lăsat să se înșeleagă că Guvernul ar fi responsabilul moral în cazul Caracal, după modificarea legilor justiției!

Declarații Klaus Iohannis despre cazul Caracal

”Încep această declarație prin a-mi exprima regretul profund privind cazul din Caracal în care instituțiile nu au reușit să salveze viețile celor două tineri. Sunt alături de familii și mă alătur românilor care și-au arătat solidaritatea față de cele două familii.

Am comunicat constant cu autoritățile, aceste zile. Instituțiile statului nu au reușit să-și facă datoria, de a respecta dreptul la viață. Este o realitate sumbră, care nu mai poate fi schimbată. Responsabilii trebuie să fie drastic sancționați, de la Interne, de la STS. Pedepsele nu aduc viețile pierdute înapoi. Trebuie să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii. Nu mă voi pronunța pe detaliile cazului, până la finalizarea anchetei. Vom discuta serios în CSAT”, a declarat președintele Iohannis.

Declaratii Klaus Iohannis despre cazul Caracal
Declaratii Klaus Iohannis despre cazul Caracal

Iohannis a lansat un ultimatum guvernului Dăncilă. Guvernul să ia măsuri acum, dacă mai are o minimă decență

Președintele Klaus Iohannis a criticat guvernul Dăncilă, dar și inițiativa acestuia de organizare a unui referendum prin care românii să fie întrebați dacă vor înăsprirea pedepselor pentru viol și crimă! În plus, a lansat un ultimatum Guvernului Dăncilă, legat de legile justiției și codurile penale!

”Guvernul ar trebui să se gândească dacă nu este autorul moral al acestei tragedii. Am auzit apelul premierului de a nu politiciza cazul de la Caracal. Ar fi un îndemn onest, dacă ar veni de la oameni onești, care caută sinceri soluții pentru rezolvarea situației. Când însă vine de la unii care masacrează justiția și când schimbă oameni pentru a-și instala proprii lor oameni, nu mai au nicio credibilitate. Îndemnurile lor nu mai au nicio valoare. Politizarea Ministerului Internelor este o realitate a anului 2019.

La CSAT voi cere să identifice soluții concrete, chiar și de modificare a legilor și procedurilor. În urma intervențiilor asupra legile justiției s-a ajuns ca colaborarea polițist-procuror să se facă deficitar. Legislația penală trebuie modificată pentru apărarea drepturilor fundamentale, și nu a infractorilor. Le cer să uite de referendumuri absurde, să-și asume răspunderea deoarece ei sunt cei care pot lua măsuri. 

Statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD. Cea mai mare vulnerabilitate: legile justiției. Am amânat aplicarea lor cât am putut, dar nu am putut să le opresc în totalitate. Guvernul să ia măsuri acum, dacă mai are o minimă decență și să abroge modificarea legislativă a legilor justiției și codurilor penale. Dacă nu o va face acest guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate care va face acest lucru, după alegerile prezidențiale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.