Sporturi

Președintele lui PSG a venit să o vadă pe Simona Halep la meciul cu Lesia Tsurenko de la WTA Doha

13.02.2019 | 18:28
Presedintele lui PSG a venit sa o vada pe Simona Halep la meciul cu Lesia Tsurenko de la WTA Doha

Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului PSG, este prezent în tribune la meciul dintre Simona Halep și Lesia Tsurenko, contând pentru optimile de finală de la WTA Doha. 

Prezența unuia dintre cei mai bogați oameni din lume nu este o surpriză însă. Al-Khelaifi s-a născut chiar în Doha și deține totodată funcțiile de președinte al Federației de tenis din Qatar și al Federației Asiatice de Tenis.

Președintele lui PSG a venit să o vadă pe Simona Halep

Al-Khelafi a fost jucător profesionist de tenis, reprezentând naționala Qatarului în 43 de meciuri între 1992 și 2002.  Nivelul său era unul scăzut însă, având numai două meciuri disputate în circuitul ATP.

Simona Halep și Nasser Al-Khelaifi au împărțit aceeași masă la dineul oficial de la precedenta ediție de la WTA Doha.

Nasser Al-Khelaifi a luat masa cu Simona Halep si celelalte jucatoare din circuit la editia precedenta
Nasser Al-Khelaifi a luat masa cu Simona Halep si celelalte jucatoare din circuit la editia precedenta

În plus, în 2014, când Simona Halep a cucerit trofeul, Nasser Al-Khelaifi a fost cel care i l-a înmânat.

Trofeul cucerit de Simona Halep în 2014
Trofeul cucerit de Simona Halep în 2014

Patronul lui PSG are motive de bucurie , după ce echipa sa a câștigat cu 2-0 în deplasare cu Manchester United. A fost o victorie nesperată pentru parizieni, care s-au deplasat în Anglia fără Neymar și fără Cavani.

De când Al-Khelaifi a preluat clubul, parizienii au cucerit 20 de trofee. Totuși, marele vis al miliardarului în reprezintă câștigarea Ligii Campionilor. Este o competiție incomodă pentru PSG, care are înfrângeri grele în ultimii ani, cu Barcelona și cu Real Madrid.

Pentru a-și îndeplini visul, Al-Khelaifi a făcut două transferuri care au dat peste cap piața financiară: i-a activat clauza de cumpărare lui Neymar, pe care l-a luat de la Barcelona cu 222 de milioane de euro, iar apoi l-a transferat pe Kylian Mbappe de la Monaco pentru 180 de milioane de euro.

Mbappe s-a clasat pe locul 4 în topul pentru Balonul de Aur din 2018.