Fotbal intern

Prima noapte de COŞMAR a lui Maxim! “Insomnii şi LACRIMI!”

Lipsa de la EURO a lui Alexandru Maxim, jucătorul lui VfB Stuttgart, este cel mai arzător subiect în momentul de faţă. Posesorul probabil al celui mai fin călcîi din lotul tricolorilor, Maxim...
03.06.2016 | 00:01
Prima noapte de COSMAR a lui Maxim Insomnii si LACRIMI

Lipsa de la EURO a lui Alexandru Maxim, jucătorul lui VfB Stuttgart, este cel mai arzător subiect în momentul de faţă. Posesorul probabil al celui mai fin călcîi din lotul tricolorilor, Maxim este decarul naţionalei şi unul dintre cei mai promiţători tineri ai României.

Anunţul lui Anghel Iordănescu, venit ca un tăiş deasupra capului, i-a secerat lui Maxim toate amintirile din preliminariile pentru EURO. Ambientul de la Mogoşoaia, cunoscut de mijlocaşul la fel ca locuinţa din Piatra Neamţ, a devenit sumbru în momentul în care selecţionerul i-a transmis că golul cu Feroe reprezintă şi un capăt de drum, cel puţin temporar, la naţională.

Visul de la Badalona

Demararea în trombă a maşinii de lux a lăsat odată cu praful impresia unui puşti pe cît de talentat, pe atît de arogant. Că nu a înţeles nimic şi meciurile nereuşite din turneul din Italia confirmă că România nu avea nevoie de Maxim. – vezi declaraţiile lui Maxim

Însă nimeni nu a observat că praful de la plecarea din Mogoşoaia e făcut din visurile spulberate ale tînărului fotbalist. Un vis început în urmă cu cinci ani, la doar 20 ani, cînd Maxim, un jucător fără nume, îşi expunea în dialoguri singura dorinţă: tricolorul. Aflat sub contract cu Espanyol, dar împrumutat la Badalona, Maxim afirma că prezenţa la naţională este ţelul său. “Nu spun că nu aş vrea să joc la o echipă mare de club, dar cel mai important lucru e să joci pentru ţara ta”. Vorbele rămîn, la cinci ani distanţă, proaspete. Şi de aici începe, de fapt, discuţia despre trăirile lui Maxim, cel din 2015. Cel renegat de Iordănescu.

Cele două tabere din avion

Drumul din Italia şi anunţul selecţionerul că jucătorii care vor rămîne pe dinafara lotului au născut gînduri, impresii şi temeri în avionul care survola spre România. Patru jucători care urmau să rămînă acasă erau aflaţi de toţi fotbaliştii: Toşca, Ropotan, Ivan şi Hora. Al cincilea, însă, era o enigmă. Dar fotbaliştii aflaseră că pe talerele balanţei lui Iordănescu erau două nume: Claudiu Keşeru şi Alexandru Maxim. “Unii dintre noi ştiau că cel lăsat acasă va fi Keşeru, de asta a şi apărut ştirea eronată pe unele site-uri de sport. Alţii spuneau că Maxim. Tot drumul doar despre asta s-a discutat”, au relatat, pentru FANATIK.RO, “tricolorii”.

Drumul de la sacrificii la coşmar….

…..trece, pentru Maxim, pe la Mogoşoaia. Pentru că el ştie că şi-a dorit mereu să poarte tricoul naţionalei. Mai mult ca pe oricare altul. De asta nici nu a putut să doarmă în seara în care, în loc să se pregătească să plece în Franţa, a trebuit să doarmă în Bucureşti ca apoi să plece spre Piatra Neamţ. Nu şi-a înnecat supărarea în alcool, cum s-a întîmplat în ultimele decenii la naţională. A stat singur în cameră. A vorbit la telefon cu prietenii, cu familia. Şi nu a dormit! “Şi-a dorit enorm să fie la EURO. Ştie că nu este în cea mai bună perioadă, dar acesta a fost visul său…”, au precizat, pentru FANATIK.RO, apropiaţii lui. Care au vorbit de insomnii, de coşmaruri, de gînduri. Despre asta a fost noaptea lui Maxim. “S-a trezit, a plîns, a visat şi iar s-a trezit! Ne-a spus că nu a putut să doarmă, s-a tot întrebat ce putea să schimbe. A fost o noapte albă…”, au încheiat apropiaţii jucătorului de 25 de ani.

O noapte şi nişte ore care ne învaţă că înainte să criticăm ar trebui să analizăm mai profund situaţia. Iar viitorul antrenor al naţionalei, indiferent de numele său, să realizeze că reconstrucţia la naţională nu începe cu un nume. Sau cu vîrsta. Ci cu dorinţa unui jucător de a evolua sub culorile ţării sale.

4 milioane euro este cota lui Alexandru Maxim conform site-urilor de specialitate