News

Prima zi de școală 2019. Ce au avut de făcut elevii în această zi. Totul a durat câteva zeci de minute

09.09.2019 | 10:57
Debutul anului școlar a adus multe emoții. Sursa foto - facebook

Prima zi de școală 2019 a fost una cu emoții. Pentru cei aflați la început de drum totul a fost nou. Și-au cunoscut colegii, dar mai ales învățătoarele. Ele vor fi preț de câțiva ani cele care le vor ghida pașii în viață. Vă reamintim că școala a început în acest an pe 9 septembrie, într-o zi de luni, deși, inițial a existat o întreagă controversă. Viorica Dăncilă, premierul României și-ar fi dorit ca anul școlar să debuteze abia pe 16 septembrie.

Prima zi de școală 2019

Decizia a aparținut până la urmă ministrului interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. „În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educaţiei Naţionale, de a stabili data începerii noului an şcolar prin consultarea tuturor părţilor implicate, ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019 – 2020 să fie luni, 9 septembrie.

Decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi partenerii săi de dialog social”, au scris reprezentanții MEN într-un comunicat de lămurire. Când toate au fost stabilite și data de 9 a sosit, elevii s-au prezentat în școli. A existat peste tot o festivitate de deschidere. Durata ei a ținut de la caz la caz. Cei mici au avut parte de tratament preferențial.

Prima zi de școală 2019. Elevi
Elevii au urmărit festivitatea de deschidere a anului școlar. Sursa foto – facebook

Ce au avut de făcut elevii în această zi

După ce au făcut cunoștință cu învățătorii au mers la clase unde au primit manualele. Și ceilalți elevi au mers la clasa la care au fost repartizați pentru anul în curs și și-au revăzut colegii. Au urmat povești de vară, amintiri și promisiuni. Primul semestru va începe pe data de 9 septembrie şi se va încheia pe data de 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea va începe în data de 13 ianuarie şi se va încheia la 12 iunie 2020.

Cursurile sunt dispuse pe durata a nu mai puțin de 35 de săptămâni. De remarcat că elevii nu se vor mai bucura de vacanța de o intersemestrială de o săptămână, care era dată, în anii trecuți, la începutul lunii februarie, pentru că semestrul I se încheie acum odată cu vacanța de iarnă.

 

 

Tags: