Fotbal international

Analiză. 16 motive pentru 16 puncte. Cauzele decalajului Barcelona – Real Madrid

Cotidianul Marca a făcut o amplă analiză a motivelor care au dus în acest sezon la uriaşul decalaj de puncte dintre liderul Barcelona şi ocupanta locului 4, marele rival, Real Madrid.
10.01.2018 | 13:44

16 cauze pentru 16 puncte. Cotidianul Marca, despre care se spune că ar fi unul dintre cele două ziare de casă ale galacticilor, alături de As, disecă minuţios motivele care au dus la această distanţă incredibilă dintre cele mai bune echipe din Primera Division, Barcelona şi Real Madrid, separate în momentul de faţă de 16 puncte, dar cu menţiunea că trupa lui Zinedine Zidane are un meci mai puţin, cu Leganes, ca urmare a participării la CM al cluburilor, competiţie pe care, de altfel, a şi câştigat-o.

Într-adevăr este o inversare de situaţie senzaţională. Sezonul trecut Barca lua doar Cupa Spaniei, Real cucerea cinci trofee şi îi lipsea doar Cupa pentru o stagiune perfectă sută la sută. Acum după 18 etape, una până la finalul turului, catalanii au nu mai puţin de 16 puncte avans şi toată lumea e convinsă că titlul s-a jucat. Dar să vedem de ce cred cei de la Marca posibil acest decalaj.

1. Portarii

ter Stegen a fost fabulos, a luat doar 7 goluri. Navas a primit 10, câte unul de meci, Cassila a luat şase, acum se caută a se rezolva problema prin aducerea lui Kepa de la Bilbao.

2. Fundaşii centrali

Umtiti şi Pique au fost cu mult peste oricare dintr apărătorii de la Real, dar e adevărat că şi Ramos sau Varane au avut probleme medicale, iar Nacho şi Vallejo au fost modeşti.

3. Fundaşii laterali

Şi la acest capitol Barca domină. Marcelo nu a mai avut evoluţii deosebite, Carvajal la fel, în timp ce Alba sau Semedo ori Roberto au fost peste şi ofensiv şi defensiv.

4. Jucătorii din plan secund ai Barcelonei decisivi faţă de cei de la Real

Jucătorii introduşi pe parcursul meciurilor (Paulinho, Denis Suarez, Paco Alcacer) au fost decisivi, în timp ce la Real doar Ceballos a fost decisiv într-un meci.

5. Valverde, net peste Zidane

Primul a ştiut cum să scoată echipa din depresie şi să dea o bucurie a jocului. Al doilea a fost mereu supărat, nervos, într-o lipsă totală de comunicare cu jucătoriiâî

6. Atacanţii

Ronaldo a marcat de patru ori, Bale tot de patru ori şi Benzema de două ori. Total 10 goluri, mult sub Messi, 16 goluri şi Suarez 11.

7. Messi l-a surclasat pe Ronaldo

Starul Barcelonei a fost senzaţional, net peste omologul de la Madrid, tocmai după ce acesta câştigase Balonul de Aur pentru a cincea oară.

8. Contribuţia achiziţiilor

Paulinho şi Semedo au jucat foarte bine, Dembele nu a mai apucat să arate ce ştie din cauza problemei medicale, Coutinho se anunţă drept noul Neymar. La Real noii veniţi au lustruit banca sau au stat în tribune.

Primera Division. Barca nu mai poate scăpa titlul

9. Motoarele în plin pentru Barca, la minim la Real

Mijlocaşii care sunt camera motoarelor au avut prestaţii diferite: Kroos şi Modric au fost departe de posibilităţi, Busquets şi Iniesta au fost imperiali

10. Foamea de trofee

După ce a luat cinci trofee Real a apărut ca o echipă care nu mai vrea nimic, în comparaţie cu marea rivală.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

11. Cum au acoperit absenţele

Barca îl are pe Umtiti accidentat, au mai fost Jordi Alba sau Suarez, fără a mai vorbi de necazul lui Dembele, dar tot a fost peste echipa care s-a văzut când au lipsit Ronaldo, Bale, Ramos sau Carvajal.

12. Aportul terenului propriu

Barca a făcut doart un egal acasă,. 2-2 contra Celtei Vigo, Real a făcut două remize şi a pierdut doiă meciuri. În total opt puncte pe minus pentru Real.

13. Neymar uitat, Morata, Pepe şi James pomeniţi

Plecarea lui Neymar nu a afectat cu nimic treburile la Barca. Cele ale lui Morata, Pepe sau James Rodriguez au contat enorm pentru Real.

14. Fanii

Cei catalani au fost tot timpul cu încurajări şi au creat un cadru excelent, cei de la Real Madrid au fost frecvent fluieraţi pe Bernabeau, în special Benzema.

15. EL Clasico

A fost barometrul care a arătat tuturor care a diferenţa dintre cele două echipe în acest sezon, net în favoarea Barcelonei, care a făcut scor pe Bernabeu

16.Un meci mai puţin

Mai este restanţa Leganes – Real de jucat, care poate duce la 13 puncte. Şi aşa distanţa e enormă pentru ca Real să mai spere la ceva.