Fotbal international

Caz TERIBIL! Lovit cu mingea în testicule, S-A OPERAT dimineaţă!

Edu Garcia, jucătorul echipei spaniole de Segunda Division Real Zaragoza, a ajuns duminică dimineaţă, de urgenţă, pe masa chirurgilor urologi de la spitalul din localitate....
27.11.2016 | 17:58

Edu Garcia, jucătorul echipei spaniole de Segunda Division Real Zaragoza, a ajuns duminică dimineaţă, de urgenţă, pe masa chirurgilor urologi de la spitalul din localitate.

A jucat pînă la final

Aceasta după ce a petrecut noaptea în spital, sub atentă observaţie, ca urmare a faptului că sîmbătă seara, în timpul meciului jucat pe teren propriu cu Reus Deportiu şi încheiat la egalitate, 2-2, el a primit o lovitură puternică în testicule.

A rămas însă pe teren, după ce a primit ajutor medical din partea staffului de specialitate al Zaragozei şi chiar a ratat în ultimele secunde o mare ocazie de a aduce victoria aragonezilor.

După meci însă starea de sănătate s-a înrăutăţit mult şi a fost dus la spital, unde medicii l-au examinat şi au decis să rămînă sub observaţie. Cum duminică dimineaţa starea sa nu se îmbunătăţise, s-a decis intervenţia chirurgicală la testiculul stîng. Acum urmează perioada de refacere, estimată pînă într-o lună.

Şi alţi jucători ai avut mari probleme

Testiculele au reprezentat o problemă serioasă şi pentru alţi jucători. Internaţionalul bulgar Liuboslav Penev, portarul spaniol Jose Antonio Molina şi scoţianul Allan Stubbs au fost diagnosticaţi cu cancer testicular, dar din fericire o astfel de afecţiune, mai ales depistată la timp, are rată de vindecare de 98 la sută, toţi trei refăcîndu-se în maxim un an de zile.

mol0002-620x468

O situaţie mai aparte a trăit scoţianul Kevin Kyle, pe vremea cînd evolua la Coventry City.

Vrînd să îi dea de mîncare copilului, a scăpat pe testicule apă fierbinte şi a stat pe tuşă o lună, alegîndu-se cu porecla “Bile fierbinţi”