ADVERTISEMENT
News

Problema vizelor de flotant a fost rezolvată! Cum vor putea aceștia vota la alegerile din septembrie

Autor: Ana Mirea | 10.09.2020 | 23:12
Problema vizelor de flotant a fost rezolvată! Cum vor putea aceștia vota la alegerile din septembrie
Polițiștii au deschis dosare penale în cazul mai multor cetățeni care au falsificat vize de flotant.Sursa foto - aep.ro

Vești bune pentru românii care au viză de flotant!

Aceștia vor putea vota la alegerile locale în noua localitate de reședință pe listele suplimentare, a decis Biroul Electoral Central, completând decizia luată luni care interzicea celor cu viză de flotant post-4 septembrie să voteze în noua localitate de reședință.

ADVERTISEMENT

BEC a comentat decizia luată.

Românii care au viză de flotant vor putea vota la alegerile locale pe listele suplimentare

BEC a decis joi ca hotărârea nr. 81 din 7 septembrie 2020 se va completa astfel:

,,(2) Alegatorul care, pana cel mai târziu în data de 4 septembrie 2020, și-a stabilit reședința la o alta adresă decat cea de domiciliu și a solicitat înscrierea în registrul electoral cu adresa de reședință, votează numai la secția de votare unde este arondată strada la care își are reședința menționată în actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorale permanente cu adresa de reședință și se prezintă la vot la secția de votare la care este arondată adresa de reședință”.

ADVERTISEMENT

Pentru a clarifica, BEC a decis să mai adopte și o hotărâre de interpretare a legislației în vigoare prin care să consfințească dreptul de vot al celor cu viză de flotant pe listele suplimentare din localitatea de reședință.

„În interpretarea unitară a dispozițiilor art. 18 alin. (5) din Legea m. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, alegătorul care și-a stabilit reședința, ulterior datei de 4 septembrie 2020, la o adresă arondată altei secții de votare decat cea de la domiciliu, și care se prezintă la vot la secția de votare la care este arondată strada unde își are reședința menționată pe actul de identitate, va fi înscris în lista electorală suplimentară”, au scris aceștia.

ADVERTISEMENT

În data de 7 septembrie BEC a adoptat o hotărâre care aparent lăsa loc de interpretare dacă cetățenii cu viză de flotant obținută după 4 septembrie vor putea vota la alegerile locale în noua localitate de reședință.

Ulterior, șeful Autorității Electorale Permanente a revenit și a declarat ca decizia este neclar formulată și se va reveni asupra ei pentru a fi clarificată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!