Fotbal international

Probleme mari la Manchester City pentru returul cu Schalke 04. Fernandinho și Otamendi sunt suspendați

21.02.2019 | 00:17
Probleme mari la Manchester City pentru returul cu Schalke 04 Fernandinho si Otamendi sunt suspendati

Antrenorul Pep Guardiola va avea probleme mari la Manchester City în perspectiva returului cu Schalke 04 din optimile de finală ale Champions League. Cetățenii erau mari favoriți să câștige manșa tur din Germania, cota lor la victorie fiind aproape simbolică, 1,27, însă Schalke, deși cu destule absențe importante în echipa de bază, s-a trezit să facă acum cel mai bun meci din acest sezon și a reușit  să o chinuie mult timp pe City, care are meritul ca în zece oameni să reușească să întoarcă din minutul 85 scorul de 2-1 în favoarea lui Schalke și să câștige, in extremis, cu 3-2.

Pep Guardiola a fost întrebat, chiar înaintea partidei de la Gelsenkirchen cum comentează atacurile din ultima vreme la adresa sa privind faptul că numai cu Barcelona a reușit să câștige de două ori Champions League și asta nu datorită tacticii sale, ci faptului că l-a avut pe Leo Messi în echipă. Catalanul a răspuns că peste tot a avut jucători buni, dar la Barca a avut și noroc.

Fernandinho și Otamendi au jucat împreună fundași centrali

Pentru jocul retur de peste două săptămâni Guardiola va trebui să găsească soluții pentru înlocuirea lui Nicolas Otamendi în defensivă și, mai ales, a brazilianului Fernandinho, omul cheie la închidere, ambii urmând a fi suspendați, argentinianul pentru cartonaș roșu din două galbene, brazilianul pentru cumul de avertismente. În condițiile în care belgianul Vincent Kompany a intrat mai mult nevoit în repriza a doua, el nefiind apt sută la sută, iar John Stones nici nu a figurat în lot, accidentat, va fi greu pentru Guardiola să își facă centrul apărării.

Manchester City - Schalke 04. Și fundașul central argentinian Nicolas Otamendi nu va juca returul cu Schalke, după ce a fost eliminat pentru două galbene
Manchester City – Schalke 04. Și fundașul central argentinian Nicolas Otamendi nu va juca returul cu Schalke, după ce a fost eliminat pentru două galbene

De altfel, în acest meci din Germania Fernandinho a experimentat un post cu care nu este prea obișnuit, cel de fundaș central, lângă Otamendi, Aymeric Laporte fiind trecut fundaș stânga. Aceste modificări au dereglat mult mecanismul defensiv al lui City și s-a văzut prin cele două goluri încasate în urma unor intervenții neregulamentare în careul lor, sancționate cu două lovituri de la 11 metri. Finalul excelent al campioanei Angliei a adus însă salvarea și o victorie la care nici cel mai optimsit fannu mai spera în minutul 85 și în zece oameni.