Fotbal international

Problemele lui Gabriel Tamaş cu alcoolul! Bătăi cu foşti colegi, dosar penal pentru distrugere şi scandaluri pe bandă rulantă

26.03.2019 | 16:13

Problemele lui Gabriel Tamaş cu alcoolul sunt vechi şi au ţinut prima pagină a ziarelor încă din momentul în care s-a transferat la Dinamo Bucureşti, în vara anului 2002. Fundaşul central de 35 de ani este arhicunoscut pentru ieşirile în decor după mai multe pahare consumate. Marţi, Gabriel Tamaş a fost arestat în Israel după ce a fost prins conducând cu 205 km/h, fiind sub influenţa alcoolului

Problemele lui Gabriel Tamaş cu alcoolul. A făcut prăpăd când juca la Dinamo

Problemele lui Gabriel Tamaş cu alcoolul au început să devină cunoscute în perioada în care juca la Dinamo. Primele escapade au fost rapid muşamalizate, însă atitudinea fotbalistului de bad-boy devenea cunoscută în restaurantele şi barurile din Bucureşti.

În decembrie 2004, Gabriel Tamaş şi câţiva prieteni ai lui au devastat un restaurant din Poiana Braşov, după ce nu le-a fost permis accesul. “Există o reclamaţie în care este menţionat şi numele fotbalistului. Urmează să audiem toate părţile implicate pentru a putea face încadrarea faptei”, declara Liviu Naghi, ofiţer de presă al IPJ Braşov. După un an, în 2005, când s-a reîntors la Dinamo, fiind împrumutat de la Spartak Moscova, a făcut scandal într-un club din Braşov după un meci al “câinilor”, iar la un antrenament al echipei pregătite pe atunci de Ioan Andone, Gabriel Tamaş a venit băut.

Problemele lui Gabriel Tamaş cu alcoolul. A fost exclus de la naţională în 2011
Problemele lui Gabriel Tamaş cu alcoolul. A fost exclus de la naţională în 2011

Exclus de la naţională pentru băutură + bătaia cu Daniel Pancu

În august 2011, înainte de amicalul San Marino – România 0-1, Gabriel Tamaş şi Adrian Mutu au băut în cantonamentul naţionalei, iar Victor Piţurcă a luat decizia să-i excludă din lot. Decizia a venit după ce selecţionerul a aflat că cei doi au consumat băuturi alcoolice până la orele dimineţii. Cu două luni înainte de acest incident, Gabriel Tamaş a ratat turneul naţionalei în America de Sud din cauza unei beţii care a durat până dimineaţă.

În octombrie 2013, Gabriel Tamaş a fost din nou protagonistul unui episod bahic, care s-a lăsat cu scandal. După un chef în Centrul Vechi, fundaşul s-a luat la bătaie cu Daniel Pancu. Fostul rapidisit a dezminţit informaţia şi a explicat de ce s-a ales cu nişte vânătăi. “Ne-am întâlnit întâmplător într-un local şi am început să discutăm despre duelurile la cap. Mai euforic, Gabi a ţinut să-mi arate cum sunt duelurile la cap din campionatul Angliei. Din nefericire, în săritură, m-a lovit cu cotul în nas şi-n ochi. Mi-a spart un vas de sânge în nas, dar am scăpat fără fractură. Nu stiu de ce se face atâta tam-tam”, a povestit actualul antrenor al Rapidului.

Dat afară de CFR Cluj şi dosar penal pentru distrugere

În luna mai 2013, Gabriel Tamaş s-a îmbătat şi a spart uşa de termopan a scării unui bloc de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, ca mai apoi să adoarmă pe un preş. Poliţiştii l-au dus la secţie, unde fotbalistul a continuat să facă scandal. Pentru acest episod, Gabriel Tamaş s-a ales cu dosar penal pentru distrugere, iar în 2014 a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare.

Cinci luni mai târziu, în octombrie, Gabriel Tamaş a fost dat afară de oficialii clubului CFR Cluj, la scurt timp după ce semnase contractul cu formaţia din Gruia. Fundaşul petrecuse alături de Florin Costea, cei doi dându-se în spectacol într-un club din Cluj. Scandalul venea la doar câteva zile după episodul cu Daniel Pancu.

Nici la FCSB nu s-a putut ţine departe de alcool

În februarie 2016, Gabriel Tamaş a semnat cu FCSB, dar tot nu a putut să stea departe de problemele cu alcoolul. După câteva luni, în august, fundaşul român i-a smuls telefonul unei persoane care îl filma în timp ce petrecea la o terasă. În februarie 2017, când se afla cu echipa în cantonamentul din Turcia, Gabriel Tamaş s-a îmbătat, iar Laurenţiu Reghecampf a vrut să-l dea afară de la echipă, însă Gigi Becali a insistat ca fotbalistul să rămână la echipă.