Fotbal intern

Problemele lui Țucudean la inimă pot fi mai mari. Tatăl său s-a retras din cauza unor afecțiuni cardiace

09.12.2018 | 16:52
Problemele lui Tucudean la inima pot fi mai mari Tatal sau sa retras din cauza unor afectiuni cardiace

Multă lume a fost surprinsă de schimbarea lui George Țucudean la pauza meciului CFR Cluj – Gaz Metan 2-2, însă după meci s-a aflat că atacantul nu a fost înlocuit din rațiuni tactice de Conceicao, ci din cauza unor probleme medicale.

Lui Țucudean i-a crescut pulsul alarmant în pauza meciului, iar medicul i-a interzis să mai intre pe teren în repriza secundă. Mai mult, jucătorul CFR-ului a fost consultat de medicii de pe ambulanță chiar în vestiar, iar apoi a fost transportat la spital, acolo unde a fost supus unor teste medicale ceva mai amănunțite.

Problemele lui Țucudean la inimă pot fi mai mari

Interesant este că tatăl lui George, Marius Țucudean, și-a încheiat activitatea de fotbalist la 27 de ani, exact vârsta pe care fiul său o are acum, după ce medicii i-au interzis să mai joace. Țucudean senior suferă de sindromul Wolff-Parkinson-White, despre care a oferit mai multe detalii într-un material ProSport realizat în urmă cu 18 ani.

“Eu mă născusem cu sindromul WPW, adică aveam un țesut în plus la inimă care la efort accelera ritmul cardiac, dar la fel de bine putea să-l oprească. Sosise o circulară din Capitală, deoarece Toader, un baschetbalist de la Steaua, care suferea de același sindrom, murise la un antrenament.

I-am zis că am făcut același circuit, în același cabinet, când eram selecționat la lotul de juniori și nimeni nu mi-a spus că sunt bolnav. Doar de două sau trei ori simțisem că mi se accelerează bătăile inimii.

Pentru că nu voiam să mă las, am mers la doctorul Carp, cel mai bun cardiolog din țară. El mi-a spus că pot să joc și să nu pățesc nimic sau pot să mă las de fotbal, să fug după tramvai și să mor. Mi-a recomandat să mă las dacă aveam și alte surse de venit”, spunea Marius Țucudean într-un material din Prosport, în februarie 2000.