Fotbal intern

Naşul şi cu finul arbitrează LUPTA pentru TITLU!

Singurul meci din Liga 1 care se va juca în această duminică va fi unul special din toate punctele de vedere. Petrolul - Astra este derby-ul etapei a 23-a şi, fără dubiu, e partida la finalul...
16.03.2014 | 19:20
Nasul si cu finul arbitreaza LUPTA pentru TITLU

Singurul meci din Liga 1 care se va juca în această duminică va fi unul special din toate punctele de vedere. Petrolul – Astra este derby-ul etapei a 23-a şi, fără dubiu, e partida la finalul căreia se va putea discuta în ce măsură Steaua mai are rival în lupta pentru titlu!

Chiar dacă Astra e pe 2, Petrolul porneşte ca mare favorită, avînd în vedere că nu are decît o înfrîngere în acest sezon şi, mai mult, în partida tur s-a impus cu 2-1 chiar pe terenul din Giurgiu. Dincolo de lupta pentru puncte însă, disputa din fieful “lupilor galbeni” va avea o conotaţie specială întrucît faţă în faţă vor fi doi antrenori ale căror destine au urmat o traiectorie comună o bună perioadă.

Coechipieri doi ani, iar alţi doi ani au lucrat împreună la FC Braşov

Proaspăt instalat pe banca Petrolului, Răzvan Lucescu revine după aproape doi ani în România acolo unde le-a mai antrenat pe FC Braşov şi Rapid. După un prim mandat pe banca “stegarilor”, acolo unde şi-a şi început cariera de antrenor în 2003, Lucescu junior a obţinut cele mai importante rezultate ale carierei în Giuleşti, unde a petrecut trei sezoane legate pînă în 2007. A fost anul în care a revenit sub Tîmpa cu aspiraţii mult mai înalte şi cu un staff din care făcea parte şi fostul tehnician al lui FC Săcele, Daniel Isăilă. Fost fundaş central la Braşov şi Rapid, acolo unde a fost coechipier între 1999 şi 2001 cu Răzvan, acesta a fost considerat o variantă ideală pentru postul de antrenor secund. Iar cei doi au făcut parte din aceeaşi echipă tehnică pînă în 2009, cînd Răzvan Lucescu a fost numit selecţioner. Isăilă în schimb a rămas fidel clubului la care şi-a dedicat cea mai mare parte a carierei şi, începînd cu 2010, a renunţat la a mai fi doar secund.

Isăilă l-a încurcat pe Lucescu jr. în lupta pentru titlu

A îmbrăcat hainele de principal tot la FC Braşov, însă fiind demis şi reinstalat succesiv, adică folosit pe post de manta de vreme foarte rea, Isăilă a decis să se desprindă de meleagurile natale şi să încerce o experienţă în Regie, la Sportul Studenţesc. Înainte de schimbare, elevul şi-a întîlnit pentru prima dată profesorul. Reîntors pe banca Rapidului, cu gîndul la titlu, Lucescu jr. a fost “trădat” tocmai de omul pe care l-a avut alături atît timp, iar partida dintre Rapid şi Braşov, jucată pe terenul din Regie, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Două puncte pierdute care s-au dovedit destul de importante în momentul în care cortina s-a tras peste acel sezon al Ligii 1, iar CFR Cluj a obţinut coroana de Regină.

Răzvan are palmaresul de partea lui în faţa fostului său secund

Totuşi, în meciul general Răzvan Lucescu – Daniel Isăilă, cel dintîi conduce cu 2-0! Exceptînd egalul despre care am vorbit, Rapid a mai jucat de două ori în acel sezon împotriva fostului său fundaş central, cînd acesta deja schimbase tabăra şi pregătea Sportul Studenţesc. Rezultatele cu echipa din Regie nu au fost rele în general, dar împotriva vişiniilor ambele partide au fost pierdute, în oglindă, cu 2-0. Cum la finalul acelui an Lucescu jr. a plecat iar din Liga 1, cele trei întîlniri rămîn pînă duminică singurele dintre cei doi! Isăilă a mai antrenat între timp FCM Tîrgu Mureş, ulterior ajungînd la Giurgiu în urmă cu aproape un an!

Omul lui Lucescu a migrat în staff-ul lui Isăilă

Curios este că ei ar fi putut lucra din nou împreună, după o pauză de cinci ani, avînd în vedere că au existat destule voci care îl dădeau pe Răzvan Lucescu la Astra, acolo unde ar fi urmat să rămînă în continuare şi Daniel Isăîlă, dar pe postul de A2. Pînă la urmă mutarea nu s-a mai produs, însă s-a consumat alta care are din nou legătură cu ambii. Cristian Petre, secundul lui Răzvan Lucescu de la El Jaish, a acceptat postul de secund al lui Isăilă şi a semnat cu giurgiuvenii, înainte ca Răzvan să-şi găsească un angajament. Fostul selecţioner a semnat însă tocmai cu Petrolul pînă în vară urmînd ca apoi, în funcţie de rezultatele obţinute, să se decidă o eventuală prelungire a colaborării. Sau poate o trecere la timona Astrei, că tot există speculaţii că tocmai din dorinţa de a începe la Giurgiu un proiect de la zero, adică fix dinaintea începerii unui nou sezon, Ioan Niculae a stabilit cu Răzvan Lucescu ca o colaborare să devină posibilă doar din pauza dintre sezoane.

Isăilă şi Lucescu sînt rude 

Mai mult, relaţia de prietenie dintre Lucescu şi Isăilă este una foarte cunoscută în fotbal. Lucescu jr a năşit una dintre fetele lui Isăilă. De altfel, mulţi spun că Răzvan a preferat să meargă la Petrolul tocmai pentru a nu-l schimba pe Isăilă de la Astra!