News

Prognoza ANM pentru 7 martie – 4 aprilie 2022. Surprize neplăcute în debutul primăverii

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 7 martie - 4 aprilie. Debutul primăverii aduce o vreme foarte rece, cu valori termice de iarnă.
04.03.2022 | 14:10
Prognoza ANM pentru 7 martie  4 aprilie 2022 Surprize neplacute in debutul primaverii
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Iarna pare că mai stă pe meleagurile noastre cel puțin în prima parte a lunii martie.

Cum va fi vremea în debut de primăvară. Prognoza ANM pentru 7 martie – 4 aprilie

Temperaturile din următoarea perioadă vor fi mai mici decât cele normale. Abia din ultima decată a lunii martie se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 7 – 14 martie 2022

Vreme foarte rece în a doua săptămână de primăvară. ANM anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Vor fi și multe precipitații. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, dar şi local deficitar în cele nordice şi centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 14 – 21 martie 2022

Frig și la mijlocul lui martie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara, dar mai ales în regiunile centrale şi la munte.

ADVERTISEMENT

Datele ANM pentru săptămâna 21 – 28 martie 2022

Vremea se va stabiliza după 21 martie. Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale şi la munte

Prognoza pentru săptămâna 28 martie – 4 aprilie 2022

În debutul lui aprilie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile vestice şi nordice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT