News

Prognoza ANM 26 decembrie – 8 ianuarie. De Revelion se va încălzi și sunt șanse să plouă

În următoarele două săptămâni, vremea va fi schimbătoare. Temperaturile urmează să scadă, după care vor crește, urmând ca în ianuarie să se răcească brusc.
26.12.2022 | 15:30
Prognoza ANM 26 decembrie  8 ianuarie De Revelion se va incalzi si sunt sanse sa ploua
Nici în acest an nu vom avea zăpadă de Revelion, iar temperaturile pot depăși 10 grade în noaptea dintre ani / Foto: Cristian Cristel / Zuma Oress / Hepta
ADVERTISEMENT

Iarna 2022-2023 urmează cam aceleași coordonate ca în anii anteriori, cu temperaturi mai ridicate în perioada sărbătorilor, urmat de un ianuarie ceva mai geros.

De Anul Nou, temperaturile vor fi mai ridicate decât în celelalte intervale

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni arată faptul că imediat după Crăciun, temperaturile urmează să scadă treptat, însă de săptămâna viitoare, vremea se va încălzi.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioada Revelionului, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, dar există posibilitatea să se înregistreze precipitații.

Prognoza meteo în Muntenia, de Revelion

Astfel, vremea în Muntenia s-ar putea răci în primele zile ale intervalului, cu maxime de 6-7 grade și temperaturi nocturne negative, care pot ajunge la -3 grade.

ADVERTISEMENT

Spre sfârșitul acestei săptămâni, se va încălzi ușor, iar în primele zile din ianuarie, se va ajunge la maxime de 12 grade și minime de 2 grade Celsius.

La finalul săptămânii viitoare, vremea va suferi o răcire bruscă, și se vor înregistra temperaturi maxime de 6 grade și minime de -1 grad.

ADVERTISEMENT

Cât de cald va fi în Oltenia, Moldova și Dobrogea

În regiunea Oltenia, zilele următoare vor fi mai reci, cu maxime de 7 grade, iar în jurul Revelionului temperaturile cresc din nou, până la 11 grade. În primele zile din ianuarie sunt așteptate ploi, în paralel cu o ușoară tendință de răcire.

În Dobrogea sunt așteptate ploi în jurul perioadei de 4 ianuarie, În rest, temperaturile vor avea cam aceleași coordonate ca în celelalte regiuni ale țării.

ADVERTISEMENT

În Moldova, răcirea din primele zile ale intervalului va aduce valori termice de maxim 5 grade și minime de -3 grade. În perioada Revelionului, ne putem aștepta la 10-12 grade și apar precipitațiile. După 4 ianuarie, vremea se răcește treptat.

Plouă în Transilvania, la munte va fi destul de frig

În Transilvania sunt așteptate ploi pe 27, 28 și 31 decembrie, într-un interval în care temperaturile pot ajunge la maxime de 10 grade Celsius. Mai frig va fi în prima parte a intervalului, precum și în ultima, când sunt așteptate maxime de 4-5 grade.

La munte va fi ger în zilele următoare, cu maxime care nu vor depăși 0 grade. Vremea se va încălzi în perioada Anului Nou, cu maxime de 6 grade, iar în a doua săptămână temperaturile vor ajunge din nou să fie negative.

Vor fi șanse reduse de precipitații, însă acestea și-ar putea face simțită prezența în jurul datei de 31 decembrie și după 4 ianuarie.

ADVERTISEMENT