News

Prognoza ANM pentru 29 aprilie – 27 mai. Surprize mari ale vremii pentru 1 Mai și Paște

Prognoza ANM pentru perioada 29 aprilie – 27 mai vine cu surprize mari și plăcute. De 1 Mai și de Paște, românii vor avea o vreme excelentă.
26.04.2024 | 16:02
Prognoza ANM pentru 29 aprilie  27 mai Surprize mari ale vremii pentru 1 Mai si Paste
Prognoza ANM pentru 29 aprilie – 27 mai. Vreme excelentă în minivacanța de 1 Mai și Paște. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, mai exact pentru perioada 29 aprilie – 27 mai 2004.

Prognoza ANM pentru 29 aprilie – 27 mai. Vreme excelentă în minivacanța de 1 Mai și Paște

Vremea rece și foarte ploioasă din ultimele zile va părăsi în perioada imediat următoare teritoriul țării noastre. Meteorologii spun că, de la o zi la alta, precipitațiile vor dispărea complet, iar temperaturile vor crește.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. În special în minivacanța de 1 Mai și Paște se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm, chiar ușor mai mari.

Prognoza pentru săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Vremea răcoroasă va deveni, de luni, doar o tristă amintire. Specialiștii ANM spun că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În regiunile nordice va fi cel mai plăcut.

ADVERTISEMENT

Ploile abundente din ultimele zile se retrag și ele. Va ploua în limite normale. ”Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării”, informează ANM.

Cum va fi vremea în perioada 6 – 13 mai

După Paște, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. În privința regimului pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritate regiunilor. Doar în zonele montane putem avea un excedent de precipitații.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 13 – 20 mai

Și la mijlocul lunii mai, vremea continuă să fie una plăcută. Sub aspect termic, temperatura medie a aerului va avea valori ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Dacă e să vorbim de cantitățile de precipitații așteptate, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, mai spun cei de la ANM.

ADVERTISEMENT

Final de primăvară cu vreme caldă. Prognoza pentru intervalul 20 – 27 mai

Finalul lui mai ne aduce aminte că vara este la câteva zile distanță. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”, mai anunță Administrația Națională de Meteorologie pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT
Tags: