News

Prognoza meteo ANM pentru luna iulie. Ce temperaturi ne aşteaptă şi cum va fi vremea

29.06.2019 | 10:23
Prognoza meteo ANM pentru luna iulie. Ce temperaturi ne aşteaptă şi cum va fi vremea

ANM a emis prognoza meteo pentru luna iulie! Meteorologii spun că luna iulie vine cu temperaturi care se vor încadra în media anuală a ultimilor 33 de ani. Potrivit estimării realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze, în prima săptămână din iulie valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări.

Aceasta este prognoza meteo ANM pentru luna iulie 2019

Meteorologii spun că va fi secetă în regiunile vestice, nord-vestice, nord-estice și la munte, iar în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Și în săptămâna 15-22 iulie, meteorologii anunță că temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregului teritoriu, iar cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. În ultimele zile din Luna lui Cuptor, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo luna iulie 2019
Prognoza meteo luna iulie 2019

Fenomenele meteo extreme cu o durată scurtă de timp nu pot fi prognozate

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. ANM anunță că în această prognoză ”este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”.

Luna iulie este, prin definiţie, cea mai călduroasă lună de vară. În România, temperaturile maxime absolute au fost de 44,3 grade Celsius, raportate la Calafat în anul 2007, în timp ce temperatura minimă lunară a coborât la -8 grade Celsius, aceasta datând din anul 1933, de la staţia meteorologică Vf. Omu.