News

Prognoza meteo ANM pentru o lună. Cum va fi vremea în iunie și când se opresc ploile

17.05.2019 | 15:34
Prognoza meteo ANM pentru o luna Cum va fi vremea in iunie si cand se opresc ploile
Vremea în iunie va fi călduroasă. Vor fi și 30 de grade. Sursa foto: Pinterest

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna care urmează. Mulți români se întreabă cum va fi vremea în iunie, având în vedere schimbările climatice din ultimii ani și instabilitatea atmosferică tot mai prezentă de la o perioadă la alta. Ploile vor continua să cadă în cantități semnificative, însă există și o veste bună: vom avea și zile călduroase.

Prognoza ANM: Vremea în iunie – zile cu temperaturi de 30 de grade

Administrația Națională de Meteorologie transmite că luna iunie va fi una normală din punct de vedere termic la nivelul întregii țări. Zilele călduroase vor alterna cu cele ploioase și se vor înregistra în continuare fenomene meteo specifice verii: ploi cu desărcări electrice, vânt puternic și alte căderi de grindină.

La nivelul întregii țări vom avea însă o lună destul de fierbinte din punct de vedere termic. Zonele în care va fi cel mai cald, în care vara se instalează chiar la finalul lunii mai sunt sudul, sud-vestul, estul, vestul și sud-estul teritoriului. Mai mult, în majoritatea regiunilor șansele ca termometrele să indice mai mult de 30 de grade sunt foarte mari.

Temperaturile în București în luna iunie
În București, vremea în iunie se anunță cu temperaturi ridicate, normale pentru această perioadă. Sursa foto: accuweather.com

Vremea în București pentru luna iunie 2019

Bucureștenii au parte de foarte multe zile cu soare. Din a doua parte a lunii, 17-18 iunie, temperaturile vor crește simțitor până la 29-30 de grade Celsius. Aceste valori ridicate se vor menține până la finalul lunii, chiar dacă vor fi zile, ceva mai puține față de luna mai, în care vor cădea precipitațiile. Zilele de 18, 19, 28 și 29 iunie ne pot aduce valori mai mari de 29-30 de grade.

Vremea în iunie, pe scurt, regiune cu regiune

În Muntenia, prima parte a lunii iunie se va caracteriza în special prin înnorări în prima parte a zilei și un soare strălucitor în a doua parte a zilei. Cerul va fi senin și șansele de precipitații se vor reduce din 17-18 iunie, când în regiune se vor înregistra 30, chiar și 31 sau 32 de grade mai ales în Câmpia Bărăganului.

În Dobrogea, luna iunie va fi destul de săracă în precipitații, însă nu pot fi prevăzute de pe acum avertizările de top now-casting. Temperaturile se vor apropia timid de 28 – 29 de grade, foarte rar vor ajunge la 30 de grade la mare. Vremea va fi numai bună pentru plajă și pentru vacanțe.

În Banat, se vor semnala zile cu ploi însoțite de descărcări electrice în special între 24 și 27 iunie. Temperaturile în prima lună de vară vor fi ridicate în această regiune. Meteorologii se așteaptă la valori de până la 32-33 de grade la umbră. Ploi însemnate vor fi și în Maramureș și Sătmar.

În Transilvania, zilele cu ploaie vor fi ceva mai multe față de restul regiunilor, dar cantitatea de precipitații prognozată a cădea se va încadra în datele normale ale lunii iunie. Temperaturile vor fi cuprinse ziua, în medie, între 25 și 27 de grade.

Vremea în iunie va fi frumoasă și în Moldova, cu excepția perioadei de mijloc. Între 15 și 20 iunie sunt așteptate intensificări ale vântului, ploi destul de puternice cu tunete și fulgere. Vor fi zile cu temperaturi ridicate, mai ales în a doua parte a lunii.

Vremea în iunie va fi călduroasă și în Oltenia, cu excepția perioadei 18-21 iunie 2019, când ploile vor acapara și această regiune istorică. Vor fi temperaturi destul de ridicate în special în a doua parte a lui iunie (29 până la 30 de grade în timpul zilei).

Tags: