News

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea pe regiuni pînă pe 15 martie

PROGNOZA METEO. Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 2 - 15 martie, pentru toate regiunile din tara: Banat,...
03.03.2015 | 10:50
PROGNOZA METEO Cum va fi vremea pe regiuni pina pe 15 martie

PROGNOZA METEO. Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 2 – 15 martie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Banat

PROGNOZA METEO. Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii martie, cu temperaturi maxime de 10…14 grade si minime de -1…4 grade, mediat pe regiune. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 5…8 grade ziua si -3…0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala precipitatii mixte. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.

Crisana

PROGNOZA METEO. Intervalul de referinta va debuta cu o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, concretizata prin maxime de 8…13 grade si minime -1…4 grade, medii regionale. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 5…7 grade ziua si -4…-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala lapovita si ninsoare. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.

PROGNOZA METEO. Transilvania

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme usor mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, cu medii regionale ale maximelor de 7…11 grade si ale minimelor de -3…2 grade. Incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3…6 grade ziua si -6…-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana, este estimata o incalzire a vremii, astfel ca temperaturile se vor situa din nou, in marea lor majoritate, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

Mai multe pe hotnews.ro