News

Prognoza meteo miercuri, 19 iunie 2019. Cum va fi vremea în București, Constanța, Cluj – Napoca, Iași și Brașov

18.06.2019 | 16:07
Prognoza meteo miercuri 19 iunie 2019 Cum va fi vremea in Bucuresti Constanta Cluj  Napoca Iasi si Brasov
Vremea se va menține plăcută, dar sunt așteptate și fenomene extreme. ploi și descărcări electrice Sursa foto: pixabay.com

Meteorologii au transmis publicității prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 19 iunie 2019. Vremea se va menține plăcută, dar instabilă în cea mai mare parte a țării. Pe arii restrânse sunt așteptate averse, descărcări electrice, furtuni și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va înregistra în jurul valorii de 29 de grade Celsius, în mai multe orașe din țară, iar cele temperaturile minime se vor încadra în intervalul 12 – 23 de grade.

Prognoza meteo 18 iunie 2019, miercuri

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va continua să fie călduroasă, dar în același timp instabilă. Miercuri, 19 iunie sunt așteptate averse, furtuni, descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului. Aceste fenoomene extreme se vor semnala în zonele montane și submontane, apoi se vor răspândi și în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor fi însemnate pe arii restrânse.

Vremea în București

Vremea în București
Vremea în București

În Capitală, vremea va fi extrem de frumoasă și se vor înregistra 29 de grade Celsius. Indicele UV va atinge valoarea 10, extrem. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 13 km/h. Pe timpul nopții temperatura se va menține ridicată, mercurul va urca în termometre până la 18 grade Celsius.

Vremea în Constanța

Vremea în Constanța
Vremea în Constanța

În Constanța, cerul va fi acoperit de câțiva nori, dar vor fi trecători. Temperatura maximă se va înregistra în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar minima va fi de 21 de grade Celsius. Umiditatea reprezintă totalitatea vaporilor de apă din aer, iar în Constanța aceasta va depăsi valoarea normală cu doar 1 procent, adică se va ridica la 61%.

Vremea în Cluj – Napoca

Vremea în Cluj - Napoca
Vremea în Cluj – Napoca

Și în Cluj – Napoca se va înregistra o temperatură tot de 29 de grade Celsius, la fel ca-n Constanța și București. Pe parcusul zilei, dar și noaptea sunt așteptate furtuni și descărcări electrice. Vântul va sufla slab, dar în timpul furtunilor se va intensifica. Temperatura care se va înregistra în cursul nopții va fi de 16 grade Celsius.

Vremea în Iași

Vremea în Iași
Vremea în Iași

În Iași, vremea se menține în continuare călduroasă și plăcută. Ieșenii vor avea parte miercuri de temperaturi întregistrate în intervalul 18 – 29 de grade Celsius. Nivelul de precipitații este scăzut, dar nu este exclus să vine câteva averse și descărcări electrice. Vântul va aduce adieri ușoare, de vară, dar se va intensifica în timpul furtunilor.

Vremea în Brașov

Vremea în Brașov
Vremea în Brașov

Brașovenii vor avea parte de cea mai scăzută temperatură de la nivelul țării. Prin urmare, în Brașov se vor înregistra 27 de grade Celsius, dar orașul nu va fi ocolit de ploi. Sunt așteptate și aici averse și descărcări electrice. Noaptea temperatura va scădea până la 14 grade Celsius.