News

Prognoza meteo pentru săptămâna 8-14 Iulie. Temperaturile vor scădea in zilele viitoare

06.07.2019 | 20:59
Prognoza meteo pentru saptamana 814 Iulie Temperaturile vor scadea in zilele viitoare

ANM a anunțat și prognoza meteo pentru săptămâna 8-14 Iulie. Canicula pierde teren și temperaturile scăzute își vor face apariția. Vom avea parte și de averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și grindină, lucruri nu tocmai obișnuite aproape de jumătatea lunii iulie. Meteorologii spun că vor fi ploi locale cu caracter de aversă, dar şi torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, izolat cu aspect de vijelie, în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8-14 Iulie

Mai mult de atât, izolat, vor fi și condiţii de producere a grindinei, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Administrația Națională de Meteorologie anunță că valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în nord-estul teritoriului. Atenție! Săptămâna viitoare se vor înregistra cantități de precipitații peste norma acestei perioade în cea mai mare parte a țării. Regiunile sudice, estice și sud-estice, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi cele mai afectate.

Vremea în Banat

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere după data de 9 iulie, iar în restul intervalului doar pe arii restrânse vor fi averse.

Vremea în Crișana

Temporar vor fi manifestări ale instabilității atmosferice, mai frecvente și pe arii mai extinse în intervalul 9 – 13 iulie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8-14 Iulie. Ploaie
Va ploua în mai multe regiuni și e posibil chiar să fie și grindină. Sursa foto – facebook

Vremea în Transilvania

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere între 3 și 5 iulie și, din nou, în intervalul 9-14 iulie.

Vremea în Maramureș

Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele dimineți, când nu vor coborî sub 17 grade, iar cele mai scăzute se vor înregistra până pe 14 iulie, când se vor atinge 13…14 grade.

Vremea în Moldova

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare după 9 iulie.

Vremea în Dobrogea

Regimul termic se va menține constant și va fi caracterizat printr-o valoare medie a temperaturilor diurne de aproximativ 28 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul a 19 grade.

Vremea în Muntenia

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată după data de 10 iulie.

Vremea în Oltenia

Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în zilele10 și 13 iulie.

Vremea la munte

Temperaturile diurne vor marca o scădere și, între 8 și 14 iulie, se vor situa în mod constant în jurul unei valori de 18 grade.

 

 

Tags: