Nicio categorie

Prognoza pe trei zile. Vremea tot mai rece, iar vîntul îşi face de cap

Vîntul puternic ne va face să simţim frigul şi mai puternic, mai ales că temperaturile nu sînt prea încurajatoare. De asemenea, meteorologii spun că săptămîna viitoare va aduce o răcire a...
08.12.2013 | 08:20
Prognoza pe trei zile. Vremea tot mai rece, iar vîntul îşi face de cap

Vîntul puternic ne va face să simţim frigul şi mai puternic, mai ales că temperaturile nu sînt prea încurajatoare. De asemenea, meteorologii spun că săptămîna viitoare va aduce o răcire a vremii, dimineţile vor deveni mai geroase şi abia de vinerea viitoare vremea se mai încălzeşte puţin.

Duminică va fi vreme rece în jumătatea de nord a ţării, iar maximele zilei se încadrează, la scara întregii ţări, între -4 şi -2 grade Celsius în zonele depresionare din nord-vestul şi centrul ţării şi 6 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

Ca aspect, ziua este destul de însorită şi doar la munte mai trenează nori ce lasă pe alocuri ninsori slabe. Abia către seară în nord-vestul ţării cerul se acoperă tot mai mult de nori şi peste noapte apar şi precipitaţiile. Vântul încă suflă cu putere la munte, ziua mai ales în masivele sudice, unde pe creste încă sunt rafale de 60-70 km/h, iar noaptea în Carpaţii Orientali, unde rafalele pot depăşi în zona înaltă 90 km/h, temporar viscolind sau spulberînd zăpadă. Intensificări locale, de pînă la 55 km/h, vor fi la începutul intervalului şi în sudul Olteniei, în Moldova şi Dobrogea.

În Capitală duminică va fi o zi frumoasă, cu cer aproape senin, dar vînt încă sprinten. Prin urmare, la amiază vom resimţi cele 5-6 grade indicate de termometre ca fiind ceva mai puţine, anunţă România TV.

Luni va fi vreme mohorîtă în vest, centru şi nord, unde se aşteaptă precipitaţii pe arii extinse. În zona montană va ninge, în Maramureş şi în Transilvania predomină ninsorile, în Moldova şi Crişana precipitaţiile vor fi mixte, iar în Banat  mai ales ploi. În sud şi sud-est însă cerul rămâne destul de degajat peste zi şi abia spre seară şi noaptea pe alocuri vor fi ploi şi trecător cîte o lapoviţă. Izolat sunt şi condiţii de producere a poleiului, iar vîntul se intensifică şi el temporar în majoritatea zonelor, iar la munte suflă cu putere, viscolind ninsoarea. Maximele anunţă o zi destul de rece, cu valori între -1 estul Transilvaniei şi plus 8 în Lunca Dunării.

În Capitală, luni cerul va fi temporar noros, dar abia după căderea nopţii apar condiţii pentru precipitaţii mixte. Vîntul va mai avea cîteva răbufniri în cursul zilei, iar la amiază termometrele vor indica aproximativ 5 grade.

Marţi începe o răcire a vremii, ce se va resimţi ziua în nordul, centrul şi estul ţării, iar apoi în toate regiunile. Cerul va avea înnorări în estul şi în sudul teritoriului, va ninge slab în Moldova şi la munte, iar în regiunile sudice, pe alocuri, vor fi mai ales ploi şi lapoviţă. Vîntul va continua să prezinte intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în estul ţării şi pe crestele montane. Iar maximele temperaturii aerului vor fi între minus 2 grade în depresiuni şi 9 grade în Oltenia.

Şi în Bucureşti vremea se va răci marţi, iar peste zi cerul va avea înnorări şi pot să cadă precipitaţii slabe mixte, în condiţii de vînt moderat. Prin urmare, maxima zilei de marţi nu va depăşi 3-4 grade Celsius.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri