Sporturi

Programul echipei de Fed Cup a României. Posibilele adversare pentru Simona Halep & Co.

22.04.2019 | 11:08
Programul echipei de Fed Cup a Romaniei Posibilele adversare pentru Simona Halep  Co

Echipa națională de Fed Cup a României a fost eliminată de Franța în semifinala disputată la Rouen, scor 3-2. Simona Halep a adus cele două puncte ale “tricolorelor” la simplu, iar sportiva de pe locul 2 în clasamentul WTA și Monica Niculescu au fost învinse, în 3 seturi, de Caroline Garcia și Kristina Mladenovic, scor 7-5, 3-6, 4-6.

Programul echipei de Fed Cup a României

Jucătoarele din echipa națională de Fed Cup a României au aflat și ce program vor avea în perioada următoare. Trupa condusă de căpitanul-nejucător Florin Segărceanu nu va mai juca niciun meci în 2019. Simona Halep & Co. se vor reuni la începutul anului 2020, atunci când vor juca în primul tur al Grupei Mondiale din Fed Cup.

Astfel, echipa națională a României de Fed Cup va juca în faza sferturilor de finală și se va afla în urna favoritelor, alături de Australia, Belarus și Franța. Partidele din sferturile de finală ale Grupei Mondiale din Fed Cup vor avea loc în luna februarie a anului 2020, iar posibilele adeversare ale echipei naționale a României de Fed Cup vor fi Cehia, Germania, Spania sau SUA.

Sportivele din echipa națională de Fed Cup a României

Finala Fed Cup: Australia – Franța

Simona Halep & Co. au șansa să se dueleze cu Spania în Grupa Mondială, după ce ibericele și-au asigurat revenirea după ce au reușit să învingă Belgia, în deplasare, scor 3-2, într-o confruntare care a avut loc la Kortrijk. Carla Suarez Navarro s-a impus în ambele partide de simplu, cu Alison Van Uytvanck și Yanina Wickmayer, iar apoi a câștigat partdida de dublu, în care a făcut pereche cu Garbine Muguruza. Cea din urmă a fost învinsă în ambele partide de simplu.

Finala de Fed Cup din 2019 are loc în perioada 9-10 noiembrie, între Australia și Franța . Australiencele s-au impus în fața Belarusului, scor 3-2, la Brisbane, și s-au calificat pentru a 18-a oară în finala Fed Cup, prima din 1993. Australia a câștigat de șapte ori trofeul, ultima dată în 1997 în fața SUA.