Sporturi

Programul românilor în turul 2 la US Open. Cu cine joacă Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Marius Copil la Flushing Meadows

28.08.2019 | 10:13
Programul romanilor in turul 2 la US Open Cu cine joaca Ana Bogdan Sorana Cirstea si Marius Copil la Flushing Meadows

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open, a debutat în această săptămână la New York. 6 jucători români au intrat în primul tur al probei de simplu. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Marius Copil au intrat direct în runda inaugurală, în timp ce Ana Bogdan a trecut prin calificări. Doar 4 sportivi au reușit să treacă de primul meci la Flushing Meadows, Buzărnescu și Niculescu fiind eliminate.

Ana Bogdan – Petra Martic se joacă miercuri de la ora 19:30

Ana Bogdan, care a reușit să ajungă pe tabloul principal al ultimului turneu de Mare Șlem al anului după ce a trecut de calificări, a acces în turul secund la Flushing Meadows după ce a învins-o fără probleme pe sportiva din Marea Britanie Harriet Dart. Meciul s-a încheiat 6-3, 6-1, după o oră și 14 minute de tenis.

În runda următoare, Ana Bogdan va avea o misiune mult mai dificilă, cel puțin la prima vedere. Adversara româncei este Petra Martic, locul 22 în ierarhia WTA. Croata a stat două ore pe teren în runda inaugurală, când a reușit să treacă de Tamara Zidansek, scor 6-4, 4-6, 6-1.

Ana Bogdan joacă împotriva Petrei Martic în turul doi la US Open. Sursă Foto: Twitter
Ana Bogdan joacă împotriva Petrei Martic în turul doi la US Open. Sursă Foto: Twitter

Sorana Cîrstea – Aliona Bolsova se joacă joi

Sorana Cîrstea a reușit să ajungă în turul doi la US Open după ce a trecut de sportiva clasată pe locul 37 WTA, Katerina Siniakova. Românca s-a impus în două seturi, 7-5, 6-2, la finele unui joc ce a durat o oră și 23 de minute.

În runda a doua de la Flushing Meadows, Sorana va întâlni o jucătoare mai slab clasată decât adversara din turul întâi, Aliona Bolsova Zadoinov, locul 100 WTA. Meciul va avea loc joi, ora urmând să fie stabilită de organizatori. Sportiva din Spania a ajuns în turul secund după ce a eliminat-o pe Barbora Strycova, 6-3, 0-6, 6-1.

Simona Halep – Taylor Townsend este programat joi

După ce a trecut în primul tur de Nicole Gibbs, Simona Halep va juca împotriva unei alte americance. Taylor Townsend este adversara Simonei în turul secund de la Flushing Meadows. Sportiva de 23 de ani, locul 116 WTA, a eliminat-o pe Kateryna Koslova în primul meci, scor 3-6, 6-3, 6-2. Meciul din turul doi de la US Open este programat joi.

Marius Copil – Gael Monfils se joacă joi

Marius Copil a reușit calificarea în turul doi la US Open după un meci “maraton”, ce a durat peste 4 ore. Românul l-a învins pe Ugo Humberto, scor 6-3, 5-7, 7-6 (13-11), 4-6, 6-1. Nici înfruntarea din turul secund nu se anunță facilă pentru Marius Copil, care îl va întâlni pe francezul Gael Monfils, locul 13 WTA.

Monfils a trecut de americanul Frances Tiafoe în runda inaugurală, iar meciul se programat joi, ora urmând să fie anunțată de organizatori.

  • 4 jucători români sunt în turul 2 la US Open