Sporturi

Programul zilei de marţi, 28 august, la US Open şi rezultatele complete. Niculescu şi Copil pierd în primul tur. Sorana Cîrstea, victorie de senzaţie

29.08.2018 | 09:26
Programul zilei de marti 28 august la US Open si rezultatele complete Niculescu si Copil pierd in primul tur Sorana Cirstea victorie de senzatie

Românii la US Open 2018, programul zilei de 28 august. Jucătorii români de la Flushing Meadows intră în concurs în cea de-a doua zi la US Open.

UPDATE / Sorana Cîrstea, locul 51 WTA, s-a calificat în turul doi al turneului US Open, trecând în runda inaugurală de sportiva americană Alison Riske, numărul 75 mondial. Cîrstea s-a impus cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5, în două ore. În faza următoare, ea o va întâlni pe rusoaica Maria Şarapova, locul 22 WTA şi favorită 22. Sorana Cîrstea este a treia româncă ajunsă în runda a doua a turneului US Open, după Ana Bogdan şi Irina Begu. Premiul pentru participarea în turul doi este de 70 de puncte şi 93.000 de dolari.


UPDATE / Marius Copil se retrage din concurs la scorul de 5-7, 1-6, 1-1, iar Marin Cilic se califică în turul secund la US Open, acolo unde-l va întâlni pe Hurkacz. Astfel, România rămâne fără reprezentanţi pe tabloul de simplu masculin.


UPDATE / Marius Copil pierde şi al doilea set, după doar 26 de minute, scor 1-6. Românul va încerca să câştige al treilea set pentru a rămâne în meci.


UPDATE, ora 20:50. Monica Niculescu a pierdut meciul cu Julia Glushko din turul inaugural de la US Open, scor 6-3, 6-7, 4-6. Deşi a condus în mai multe rânduri, românca a pierdut confruntarea.


UPDATE / Marius Copil, deşi a servit pentru a închide primul set, adversarul său croat a închis prima manşă cu scorul de 7-5, după 54 de minute de joc.


UPDATE / Julia Glushko restabileşte egalitatea la seturi, după ce s-a impus în setul secund, scor 7-6, după o oră şi 9 minute de joc. Marius Copil a început meciul cu Marin Cilic de pe Grandstand.


UPDATE / Adversara Monicăi Niculescu primeşte îngrijiri medicale în acest moment. Israelianca a venit alergând la fileu după ce sportiva noastră a pus o scurtă. Monica s-a repezit să o ajute imediat.


UPDATE / Monica Niculescu câştigă primul set al partidei din primul tur de la New York cu scorul de 6-3, după 34 de minute joc.


UPDATE / Meciul Monicăi Niculescu va începe în curând la Flushing Meadows. Sportiva noastră va începe la serviciu.


La ce ore vor evolua românii de la US Open 2018 în a doua zi de concurs. În prima zi de concurs, liderul mondial WTA a fost victima primei mari surprize înregistrate la US Open 2018. Kaia Kanepi a reușit să se impună, scor 6-2, 6-4, la capătul unei partide pe care a dominat-o categoric și în care a reușit nu mai puțin de 26 de lovituri câștigătoare.

Jucătoarea Irina Begu, locul 59 WTA, s-a calificat, luni, în turul doi la US Open, trecând în prima rundă de sportiva americană Jennifer Brady, numărul 66 mondial, scor 6-3, 6-3. Meciul a durat o oră şi 28 de minute. În runda următoare, românca o va întâlni pe jucătoarea chineză Qiang Wang, locul 52 WTA. Premiul pentru participarea în turul doi este de 70 de puncte şi 93.000 de dolari. Ana Bogdan, locul 83 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe Marie Bouzkova din Cehia, locul 170, venită din calificări, în turul I al US Open. Bogdan s-a impus după un meci care a durat o oră şi 35 de minute. Ea va evolua în manşa a doua cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8. Ana Bogdan este pentru a treia oară consecutiv în turul al doilea al US Open, din trei participări. Ea şi-a asigurat un premiu de 93.000 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Programul zilei de marţi, 28 august, US Open şi rezultatele complete. La ce oră joacă Niculescu, Buzărnescu, Cîrstea şi Copil la Flushing Meadows

Monica Niculescu, 62 WTA, este programată să intre pe teren pentru prima ei partidă la US Open 2018 de la ora 18:00, ora României, fiind primul meci pe terenul numărul 6. Monica o va întâlni la Flushing Meadows pe Julia Glushko, locul 162, din Israel. Cele două s-au mai întâlnit o dată în circuit, în 2011, în cadrul unei confruntări din Cupa Federaţiei. Atunci, sportiva noastră s-a impus, scor 6-4, 6-1. Fostă ocupantă a locului 79, Glushko 28 de ani, nu a mai jucat pe tabloul principal al unui Grand Slam din 2014, în ultima perioadă cariera ei fiind afectată de accidentări.

Pe terenul numărul 13, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe Marketa Vondrousova, locul 103 WTA, în jurul orei 21:30, fiind al treilea meci, după Cornet – Larrson şi Cecchinato – Benneteau. Acest meci va constitui o premieră în circuit, cele două sportive nemaiîntâlnindu-se până în prezent. Totuşi, Mihaela, ocupanta locului 21 în ierarhia WTA, nu vrea să rişte vreo recidivă dacă va intra pe teren la US Open fără a fi complet refăcută.  Mihaela s-a accidentat în meciul cu Elina Svitolina, de la Montreal, jucătoare noastră accidentându-se în timpul setului decisiv al confruntării cu ucraineanca Elina Svitolina, în cadrul turneului Masters de la Montreal, în urmă cu trei săptămâni. Tatăl ei a declarat că Mihaela nu vrea să rişte nimic, motiv pentru care va vedea cum se va simţi în ziua partidei. “Mihaela se simte mai bine, dar decizia o va lua abia marţi”. Buzărnescu a mai jucat doar o singură dată la US Open, sezonul trecut, când a ieşit încă din primul tur, ce e drept, adversară fiindu-i una dintre cele mai bune jucătoare din lume, daneza Caroline Wozniacki. Dacă Mihaela va reuşi să fie refăcută complet, ea poate fi una dintre jucătoarele care să avanseze destul de mult în competiţie, cel puţin faza optimilor fiind posibilă, aşa cum s-a întâmplat şi la Roland Garros.

Singurul român prezent pe tabloul masculin la US Open intră în concurs

Românii la US Open 2018, programul zilei de 28 august. În jurul orei 23:30, ora României, Sorana Cîrstea o va întâlni pe americanca Alison Riske, pe terenul numărul 11, după disputarea meciurilor dintre Townsend – Anisimova, Troicki – Sandgren şi Hanfmann – Kohlschreiber. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până în prezent de 5 ori, scorul fiind 3-2 în favoarea sportivei noastre, clasate momentan pe locul 51 WTA.
Marius Copil, singurul român de pe tabloul masculin, îl va întâlni pe Marin Cilic în turul inaugural la US Open, în jurul orei 19:30, ora României, fiind al doilea meci de pe Grandstand, după Osaka – Siegemund. Cei doi s-au mai întâlnit de două ori în circuit, scorul fiind egal, 1-1.