Fotbal intern

DINAMO. Trăirile lui Patrick Petre la DEBUT:“Zîmbet trist”

DINAMO. În ciuda faptului că va rămîne în istoria fotbalului ca o înfrîngere drastică, jocul lui Dinamo din derby-ul de România a fost lăudat inclusiv de adversari, care au recunoscut că...
01.11.2014 | 13:03
DINAMO Trairile lui Patrick Petre la DEBUTZimbet trist

DINAMO. În ciuda faptului că va rămîne în istoria fotbalului ca o înfrîngere drastică, jocul lui Dinamo din derby-ul de România a fost lăudat inclusiv de adversari, care au recunoscut că scorul nu reflectă realitatea de pe teren. Iar ceea ce este încîntător pentru fanii din “Groapă” e faptul că, pe lîngă Ionuţ Nedelcearu, un alt produs 100% al clubului dinamovist şi-a făcut apariţia pe teren. Patrick Petre, fiul lui Florentin Petre, a debutat, la doar 17 ani, pentru Dinamo tocmai în derby-ul cu Steaua.

“Am debutat cu o înfrîngere, dar o să-mi închei cariera cu o victorie împotriva Stelei”

FANATIK.RO a stat de vorbă cu tînărul debutant, după meciul de pe Arena Naţională, rezultatul fiind  un dialog savuros cu unul dintre jucătorii care se anunţă să fie reprezentativi pentru o generaţie care promite. “Păcat că am pierdut cu Steaua la debutul meu, dar o să îmi închei cariera cu o victorie contra lor. E o promisiune pe care trebuie să o respect. Zîmbesc pentru debut, dar sînt trist pentru înfrîngere”, o spune din capul locului, cu un curaj specific vîrstei, Patrick.

petre

DINAMO. Finalul partidei cu Steaua îl surprinde pe Patrick Petre privind în gol, chiar dacă în urmă cu doar cîteva minute îşi îndeplinise dorinţa la care visa de cînd avea şase ani. Peste 4.000 de zile de vise şi dorinţe. Refuză camerele şi microfoanele. Acceptă, după minute de insistenţă, un dialog cu FANATIK.RO. Îşi dezvăluie regretele, visele împlinite şi emoţiile. “Dacă am fi cîştigat, stăteam de vorbă trei ore. Era o plăcere. Dar aşa? Numai chef să vorbesc nu am…”. Se pare că intensitatea derby-urilor jucate la juniori nu s-a pierdut. Din contră, a crescut cu un număr care tinde spre plus infinit. “Dinamo are nevoie de jucători dinamovişti. Care să înţeleagă spiritul, să aibă răutate”, specifica Giani Kiriţă pentru FANATIK.RO. Pe scurt, Dinamo are nevoie de un Nedelcearu şi de un Patrick Petre.

1382319_603415989696831_129408999_n

“Am tremurat de emoţii. Dar nu pe teren!”

DINAMO. Rememorează desfăşurarea ultimelor evenimente. “În urmă cu trei zile, am fost sunat de Mister (n.r. Flavius Stoican) şi mi-a spus că voi fi luat în lot. Ce am simţit? Dacă mă laşi trei zile să vorbesc, nu pot să îţi explic exact ce am simţit. Vorbim de visul meu suprem de cînd eram junior. Şi tocmai în derby-ul cu Steaua…”. Gîndurile sunt întrerupte şi umbrite de rezultatul din teren. “Păcat că am pierdut, mare păcat…Dar promit că mă voi retrage doar după ce voi învinge Steaua”, spune, cu încredere, Patrick. Pentru care emoţiile s-au manifestat pînă în momentul în care s-a aşezat pe banca de rezervă. “Nu ai cum să devii un jucător mare dacă nu îţi stăpîneşti emoţiile. Din momentul în care mi s-a spus, am avut emoţii. Şi pe drum, înainte să ajung la meci, mă gîndeam cum să pasez dacă intru, cum intru cu mingea în centru, cum să centrez. Îmi tremurau genunchii de emoţii. Dar pînă la banca de rezerve”, specifică tînărul de 17 ani.

Mesajul lui Petre senior: “Fiule, sînt mîndru!”

DINAMO. Performanţa fiului nu a fost ignorată de către seniorul Petre, care l-a sunat imediat după fluierul final pe micuţul mijlocaş. “Am vorbit cu tata, era normal să împărtăşim momentul. Mi-a spus că este un vis împlinit, un vis pe care îl aşteptăm de la 6 ani. E mîndru de mine, asta mi-a transmis. Mă bucur că nu l-am dezamăgit şi că am reuşit să debutez la o vîrstă fragedă. Însă, pentru asta, îi mulţumesc atît lui Mister, cît şi celor care m-au sprijinit”, punctează Patrick Petre.

FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-CS UNIVERSITATEA CRAIOVA, FINALA CAMPIONATULUI JUNIORI REPUBLICANI B (14.06.2014)

Ţinteşte 300 de jocuri în tricoul lui Dinamo!

DINAMO. Într-o perioadă în care toţi tinerii visează la banii şi gloria Occidentului, puştiul de 17 ani pare să moştenească devotamentul tatălui său. Lasă idolii din străinătate pentru cei mioritici. Visează la recordurile lui Ionel Dănciulescu şi Dudu Georgescu. “Ştii cum e? Nu vreau să se spună, peste ani, că am spus ceva şi se întîmplă altceva. Sînt vremuri diferite, însă îmi doresc din suflet să ajung să mă mîndresc cu 300 de jocuri în tricoul lui Dinamo. Ce poate fi mai frumos decît să fii cel mai bun marcator sau să ai cele mai multe prezenţe în tricoul lui Dinamo şi să porţi banderola?”, se întreabă retoric Patrick. Răspunsurile se află în inimă. În sufletul unui copil care, la 17 ani, visează să cucerească lumea într-un singur tricou şi cu imaginea Unicului Căpitan pe banderolă. Fostul coleg şi prieten al tatălui său.

Florentin-+-Patrick-Petre-pe-LAT-660x404

491 de prezenţe are Ionel Dănciulescu în tricoul lui Dinamo

252 de goluri reprezintă recordul lui Dudu Georgescu, fostul jucător al lui Dinamo

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

Tags: