Nicio categorie

Proteste paralele la Universitate, faţă de proiectul Roşia Montană şi eutanasierea cîinilor

Protestatarii care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au ocupat Bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti şi sâmbătă noapte, în a paisprezecea zi a protestului, au fluturat...
15.09.2013 | 08:07
Proteste paralele la Universitate, faţă de proiectul Roşia Montană şi eutanasierea cîinilor
Foto: Codruta Dragoescu
ADVERTISEMENT

Protestatarii care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au ocupat Bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti şi sâmbătă noapte, în a paisprezecea zi a protestului, au fluturat steaguri tricolore, au cântat şi au scandat “Fără violenţă”.

A paisprezecea zi a protestului a început, ca şi zilele trecute, în zona fântânii de la Universitate, unde s-au adunat aproximativ o sută de persoane, cu steaguri şi peturi umplute cu pietricele, au scandat “Uniţi, salvăm Roşia Montană!” şi au afişat pancarte cu mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist. Ulterior, manifestanţii au plecat spre Bulevardul Regina Elisabeta, la fel cum au făcut şi în serile trecute, s-au aşezat pe drum şi au continuat protestul, scandând “Fără violenţă”.

Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat pe bulevardul ocupat de protestatari, între rondul de la Universitate şi intersecţia cu strada Academiei. Manifestanţii de la Universitate cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

ADVERTISEMENT

Câteva zeci de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au participat, sâmbătă după-amiază, la un protest inedit. Acestea s-au urcat într-un tramvai al liniei 21, la capătul de la Piaţa Sfântul Gheorghe, cu bannere pe care au avut mesaje de respingere a proiectului privind exploatarea mineră de la Roşia Montană şi cu pliante pentru călători, pe care au scris efectele exploatării cu cianuri şi motivele protestelor organizate în ultimele două săptămâni în Piaţa Universităţii. În textul de pe pliante mai scria că cetăţenii sunt invitaţi la protestul de duminică, de la ora 17.00, din Piaţa Universităţii.

PROTEST faţă de eutanasierea câinilor

Simultan cu protestul celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană a avut loc o altă manifestaţie, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, unde sunt peste 60 de persoane care se opun eutanasierii câinilor fără stăpân.

ADVERTISEMENT

Aceştia au scandat “Dreptul la viaţă”, “Opriţi măcelul”, “Nu plecăm până nu-i salvăm”, au afişat un banner cu mesajul “Eutanasierea = teorie. În realitate se întâlnesc atrocităţi. Eutanasierea înseamnă moarte fără durere” şi au avut cartoane pe care scria “Omorârea câinilor nu a rezolvat nimic timp de 20 de ani”, “Da sterilizare”, Chiar vrei să îl înveţi pe copilul tău că soluţia e crima?”, “Dacă tot le-aţi luat banii, nu le luaţi şi viaţa”, “Unde sunt banii lor, banii maidanezilor”.

Unii dintre manifestanţi au venit în Piaţa Universităţii după ce au participat la un marş de protest, pe traseul Calea Victoriei – Piaţa Romană – Universitate. Aceştia au mers în marş cu animalele de companie, pe care le-au numit “foşti maidanezi”, au scandat “Dreptul la viaţă” şi au afişat mesaje pe care scria “Nu vrem măcel”, “Alege viaţa” “Stop crimelor”, “Nu vrem crime, vrem soluţii pentru viaţă”, Nu eutansierii”.

ADVERTISEMENT

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

SURSA: www.mediafax.ro

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NICIO CATEGORIE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri